Beauty

Met deze 5 tips kies jij de goede rode lipstick

Rode lippenstift staat iedereen. Ja, echt waar, ook bij jou! Het is alleen een kwestie van de goede kleur rood uitkiezen. Er zijn verschillende trucjes om erachter te komen welke ondertoon het beste bij jou past, denk aan je haarkleur of de kleur van je huid. Pas deze tips dan ook zeker toe bij het aanschaffen van een nieuwe lipstick. Ben jij benieuwd welke rode kleur rood bij jou past? Lees dan snel verder!

1. Ben jij een warm of koel type?
Pak een witte sjaal, of gewoon een wit t-shirt of papier. Houd dit naast je hoofd en kijk naar je huid. Krijg je een gouden of groene gloed? Dan ben je een warm type. Krijgt je huid meer een roze of blauwe gloed? Dan ben je absoluut een koel type.

2. Lentetype, zomertype, herfsttype of wintertype?

Een lentetype heeft een gelige ondertoon in de huid. Wil je dus een rode lipstick dragen, ga dan voor oranjerood in plaats van rozerood.

Als zomertype heb je meestal blond haar met een koele ondertoon. Kies voor rozige tinten, deze staan jou zeker goed. Denk aan framboos of fuchsia.

Het herfsttype heeft de allerwarmste ondertoon. Kies daarom ook voor een warme lippenstift kleur. Chocolade en roodbruine kleuren staan prachtig bij jou.

Als wintertype is het verstandig om te kiezen voor donkerrood. Denk aan paarse tinten of de kleur van bessen staat jou ook heel erg goed. 

3. Kleur van je aderen
Hier nog een leuk en super makkelijk trucje om te bepalen welke lippenstift bij jou past. Draai je hand om en kijk naar de aderen op je pols. Zijn deze blauw? Kies dan voor een koele ondertoon. Zijn je aderen groenkleurig? Ga dan voor warm.

4. Kleur van je haar
Houd bij het kiezen van een rode lipstick ook altijd rekening met de kleur van je haar. Houd onderstaand schema bij de hand om nooit meer de verkeerde kleur te kiezen.

Blond haar: Koraalrood of rozerood.
Bruin haar: Warme, dieprode tinten.
Rood haar: Koper en brons tinten of rood met een bruine gloed.
Zwart haar: Frambozenrood, fuchsia en paarsrood.
 

5. Kleur van je huid
Ben jij er nog niet helemaal uit of je nou een lente of toch een herfsttype bent? Kijk dan gewoon even naar de kleur van je huid.

Lichte huid
Heb jij een lichte huid? Ga voor oranje tinten. Hiermee bedoelen we natuurlijk niet knaloranje, maar rood dat net iets meer neigt naar oranje dan andere rode lipsticks. Denk aan koraalachtige kleuren.

Medium huid
Ook bij jouw huid staat rood/oranje prachtig. Het mag lekker fel zijn, want felle staan jou prachtig, zeker als je een beetje gebruind bent door de zon.

Donkere huid
Bij jouw huidskleur staat een die donkere lipstick prachtig. Ga voor bruinrood of paarsrood, maar laat rozerood liever liggen.

Gelige huid
Bij deze huidskleur staan warme tinten het mooist. Kies voor een cranberry-achtige kleur of rozerood, maar dan wel met een gele ondertoon, hierdoor verbleekt je huid niet. 

Lees ook:

Beeld: iStock