Lifestyle

Deze YouTube verandering heeft ook grote gevolgen voor jou

Oh boy, YouTube heeft het weer voor elkaar gekregen om de woede van de YouTubers zelf op de hals te halen. De situatie loopt volgens hen nu zo uit de hand dat de grootste videomakers nu en plein public klagen voor hun miljoenen volgers. De nieuwe verandering heeft namelijk niet alleen grote gevolgen voor hen, maar ook voor jou als kijker.

YouTube zou nu gebruik maken van een nieuw algoritme wat ongetwijfeld voordelen, maar vooral ook nadelen heeft. Gamer PewDiePie klaagde er ruim een week geleden al over. In de video (zie hieronder) maakt hij de grap dat hij écht zijn kanaal verwijdert zodra hij 50 miljoen abonnees haalt. Deed hij niet, maar waarom wilde hij dat wél doen? Omdat, volgens hem, YouTube je unsubscribed van kanalen. Maar niet alleen volg je dan onbewust niet meer je favoriete YouTuber, door het algoritme zouden sommige video’s niet meer onder het kopje ‘Abonnementen’ staan. Met andere woorden: je mist video’s!


Klik hier als je de video niet kunt zien

Voor YouTubers is dat vervelend omdat ze hiermee hun geld verdienen. Hoe minder mensen kijken (en geabonneerd zijn), hoe minder geld zij verdienen. Voor jou als kijker is het vervelend omdat je nu misschien video’s mist die je wel had willen zien, maar waarvan je het nooit zou weten door het toedoen van YouTube. Gelukkig is er iets aan te doen.

Je kunt niet alleen kijken op welke kanalen je geabonneerd bent, je kunt ook instellen dat je een melding krijgt als een YouTuber een nieuwe video online zet. Dat doe je bijvoorbeeld door naar het kanaal te gaan en naast ‘Abonneren’ op het belletje te klikken. Op die manier blijf je altijd op de hoogte:
Vergeet niet om te checken of je nog op Girlscene geabonneerd bent while you’re at it!

Lees ook:

Beeld: Pixabay