Fashion

Dit is wat jouw outfit zegt over je humeur

Het is een feit dat je emotionele status een grote rol speelt bij het kiezen van je outfit van vandaag. De outfit die je uitkiest is een reflectie van hoe jij je voelt, ook al ben je er soms niet helemaal bewust van. Veel vrouwen vinden dat hun stemming verandert, wanneer ze wisselen van outfits. Dr. Karen Pine bestudeerde wat de connectie is tussen de emotie van vrouwen en hun outfits…

Dr. Karen Pine zegt: ”Kleding is niet alleen van invloed op anderen, het weerspiegelt en beïnvloedt de stemming van degene die het draagt.” Dit zijn de vijf emoties die effect hebben op onze kledingkeuzes. Voortaan raad jij aan de hand van kleding hoe elk meisje zich voelt.

Gefrustreerd
Wanneer iemand gefrustreerd is en een bepaalde outfit draagt, is er vaak de neiging om diezelfde outfit nooit meer aan te trekken. Zonder dat je het doorhebt krijg je negatieve gevoelens erbij. Je hebt bij deze emotie vooral de neiging om het in je outfit te weerspiegelen. Je draagt het liefst donkere kleuren of comfy kleding. Deskundigen wijzen erop dat als je thuiskomt, je vaak het tegenovergestelde aantrekt van wat je die dag aan had. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je van een mooie groene jurk die je tijdens een uitje aan had, switcht naar een casual boyfriend jeans

Zelfverzekerd
Wanneer je je zelfverzekerd voelt wil je iets fierce aantrekken, zoals bijvoorbeeld een nauwsluitende little black dress. Als een jurk strak om je lichaam heenzit, voel je je zelfverzekerd. Je figuur wordt goed geaccentueerd en het staat mooi. Een perfecte match van je humeur. Maar het gaat meestal niet eens om de little black dress, maar het gevoel die het geeft. Het is een gevoel die jou als het ware sterker maakt. 


Nerveus
Ben je heel erg nerveus? Dan pas je ook vaak hier je outfit op aan. Je hebt bijvoorbeeld een presentatie, dan trek je al gauw iets zakelijks aan, want dat geeft je een krachtiger gevoel. Psychologisch professor Abraham Rutchick zegt: ”Het aantrekken van formele kleding zorgt ervoor dat we ons krachtig voelen.” Hij verwijst naar een onderzoek waaruit blijkt dat wat we aantrekken effect heeft op onze brein. 

Moe
Als je moe bent is het kiezen van een outfit het meest lastige wat er is. Je gaat hierbij meestal voor de basic outfits. Denk aan jeans, een oversized trui en een paar simpele schoenen. Het is in ieder geval meestal iets waar jij je vaak comfortabel in voelt. Of iets mooi is, is op dat moment geen prioriteit. 


Gelukkig
Mensen die erg gelukkig zijn blijken het liefst gaan voor kleur en drukke printjes. Je staat ook vaak open om te experimenteren met kleding die je altijd al hebt willen uitproberen.

Lees ook:

Beeld: Getty Images