Lifestyle

15 planten voor je kamer die niet dood te krijgen zijn

Een makkelijk en goedkope manier om je kamer op te fleuren en wat gezelliger te maken: kamer planten. Maar welke planten moet je kiezen? Er zijn zoveel soorten! Nou, ten eerste is het handig om voor de kamer planten te gaan die weinig onderhoud nodig hebben en goed tegen ons klimaat kunnen (weinig zon in de winter bijvoorbeeld). Girlscene heeft de vijftien beste planten voor in je kamer opgezocht!

Op zoek naar planten die er niet alleen mooi uitzien maar ook een specifiek doel hebben? Dat komt mooi uit, want Girlscene heeft vijftien kamer planten opgezocht in drie verschillende categorieën. Daarbij geven we je ook nog wat originele tips over hoe je ze in je interieur verwerkt. Al nieuwsgierig geworden?! 

 

Een foto die door paulien020 is geplaatst op

Kamer planten die pro zijn in lucht zuiveren
Op een natuurlijke manier de lucht in je kamer zuiveren? Zonder dat je de hele winter je raam open hoeft te houden? Dat doe je natuurlijk met reinigende planten. De volgende binnenplanten zijn heel goed in het reinigen van de lucht in je kamer: Oosterse wingerd, klimop, epipremnum aureum en de graslelie.

Kamer planten die je helpen slapen
Last van slapeloosheid? Of van veel stress en drukte? Dan zijn de volgende plantjes echt iets voor jou: jasmijn, lavendel, aloë vera en goudpalm (de laatste is wel een wat grotere plant). Al deze planten helpen subtiel de lucht te zuiveren op een manier dat je er rustiger van wordt. 
 

Kamer planten die goed tegen weinig licht kunnen
Krijgt jouw kamer maar weinig zonlicht binnen? Of heb je alleen nog plek voor planten in een donkere hoek? Dan heb je een plantensoort nodig die goed tegen weinig licht kan. En deze planten kunnen dat als de beste: philodendron, klimvijg, lepelplant, calathea, peperomia, Japanse zegge en aglaonema.

Nog meer leuke plant ideeën…
Heb je net besloten welke plant(en) je wil, maar heb je nog inspiratie nodig over hoe je ze in je interieur verwerkt? Kijk dan snel verder!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Casa 441 | por Debora Tomaz (@casa441) op

Hangende kamer planten
Niet zoveel ruimte op de grond, kasten of je bureau? Ga dan voor deze super originele en unieke plantenbakken. 
 

DIY plantenbak
Heb je geen plantenbak of is het allemaal niet in de maat die jij wil? Haal dan gewoon een oude mok uit de kast. Mooie doek of decoratief papier eromheen en tada! 
 

Wat extra kleur
Extra kleur aan je plantenbak toevoegen? Dat kan op heel veel manieren. Maar met behulp van deze gekleurde steentjes is waarschijnlijk wel de leukste!
 

Nog meer hangende kamer planten
Alleen dit keer in een doorzichtig plastic kommetje. Kan ook met een glazen kom. Heel origineel en mooi.
 

 

Een foto die door nervosa.corner is geplaatst op

Plantenbak met water
Drijvende planten in een doorzichtige plantenkom met water is misschien wel de mooiste optie. Jammer dat het zo moeilijk is om goed voor elkaar te krijgen…

Lees ook: