Travel

Goedkope reisbestemmingen binnen Europa? Hier moet je heen

Houd jij van reizen? Kan je niet wachten tot je de tijd en het geld hebt om naar het buitenland te gaan? Wij zetten goedkope reisbestemmingen binnen Europa op een rij die veel goedkoper zijn dan je denkt.  

Goedkope reisbestemmingen binnen Europa

Berlijn, Duitsland
Berlijn is één van de weinige hoofdsteden in Europa waar je goedkoop uit eten kan. In tegenstelling tot hoofdsteden zoals Amsterdam kan je zelfs in het centrum van Berlijn hostels vinden die veel goedkoper zijn dan het gemiddelde hotel. Verder staat Berlijn ook in het lijstje van de beste digital nomad bestemmingen in Europa. Handig als je tussendoor nog wat werk wil doen!

Aix-en-Provence, Frankrijk
Net zo mooi als Parijs, maar wel een stuk goedkoper! Daarbij ligt deze typisch Franse stad een stuk lager dan de hoofdstad, wat ook warmer weer betekent. In deze stad vind je alles wat de Franse cultuur te bieden heeft, maar zonder overtollig toerisme. Maar dat maakt niet uit, want goedkope hostels en hotels zijn er gelukkig genoeg! 

Cinque Terra, Italië
Eén van de mooiste plekken van Europa, daar is geen twijfel over mogelijk. Cinque Terra is een bijzonder kustplaats die bovenop de rotsen is gebouwd. Oorspronkelijk waren het eigenlijk vijf kleine vissersplaatsjes, maar tegenwoordig zijn ze uitgegroeid tot één prachtige streek. De vijf plaatsen zijn gelinkt bij treinrails en wandelpaden. Zoals je ziet in de afbeelding hierboven is de stijl van de huisjes prachtig en dit wordt ‘s nachts alleen maar mooier. 

Boedapest, Hongarije 
Boedapest wordt steeds bekender onder jongeren vanwege het grote muziekfestival Sziget. Dit jaar gaat dat natuurlijk even niet door, maar er is nog genoeg anders te beleven in de stad. Als het om toerisme gaat is de stad nog vrij nieuw op dit gebied. Dit en andere dingen zorgen ervoor dat eten, slapen en bijzondere attracties allemaal heel goedkoop zijn.  

Sevilla, Spanje
Deze prachtige mediterraanse stad ligt helemaal in het zuidelijke puntje van Spanje. Dit is het deel van Spanje dat vaak is veroverd door Islamitische koningen. Zij hebben prachtige paleizen achtergelaten in hun bijzondere architectuur-stijl. Bijna al deze gebouwen zijn gratis te bezoeken. 

Sint-Petersburg, Rusland
Houd je meer van de kou of kan je er gewoon goed tegen? Dan is Sint-Petersburg in Rusland de reisbestemming voor jou. Deze kleurrijke stad is perfect voor een budget vakantie. Er is van alles te doen en het metrosysteem is zeer uitgebreid, dus snel alle delen van de stad afreizen is ook mogelijk. 

Cappadocië, Turkije
Zoals het spectaculaire landschap van Nieuw-Zeeland waar menig fantasy film is opgenomen die je in andere werelden doet wanen, is de Cappadocië streek in Turkije daar ook heel goed in. Met zijn hoge bergen, oude ondergrondse steden en bijzondere natuurparken is dit dé plek voor iedereen die de spectaculaire natuur opzoekt. Er is van alles te doen en te zien in de streek voor een hele lage prijs. 

Reykjavik, IJsland
Reykjavik is de hoofdstad van dit bijzondere land. De grootste reden om naar IJsland af te reizen is de natuur. Dit maakt het gelijk ook een goedkope vakantie, want je hoeft alleen je vervoer te betalen als het om attracties gaat. IJsland is vol van natuurlijk schoon en Reykjavik is een heel goed startpunt om het allemaal te ontdekken. 

Lees ook: