Lifestyle

9 grote fails die je niet moet maken met cadeautjes inpakken

Heb jij altijd hulp nodig bij cadeautjes verpakken? Kan jij wel wat professionele inpaktips- en tricks gebruiken? Dan is dit niet het artikel voor jou. Behalve als je wat voorbeelden nodig hebt van wat niet te doen. Girlscene zet de meest hilarische, herkenbare en onomkeerbare inpak-fails op een rij. Wil je lachen? Dan is dit wél het artikel voor jou!

1. Teveel plakband
Als het gaat om inpakken is er zeker zoiets als teveel plakband. Net als met te overheersende sieraden bij een casual outfit is minder beter dan meer. Eén plakpandje op elk stuk is meer dan genoeg.  

2. Meerdere soorten pakpapier
Is je pakpapier bijna op? De meeste van ons wachten dan gewoon tot we nieuw pakpapier hebben gevonden of gekocht. Maar er zijn ook mensen die voor de combinatiemethode gaan en het cadeautje in twee of meer soorten pakpapier verpakken (die vaak totaal niet bij elkaar passen). Het ziet er niet bepaald mooi uit, maar het is in ieder geval wel zuinig en milieubewust! 

3. Geen pakpapier
Nog erger: wat als je helemaal geen pakpapier in huis meer hebt?! Gelukkig zijn er veel andere producten die je als alternatief kan gebruiken. Maar aluminiumfolie of een plastic zak zijn dat zeker niet. 

4. Scheuren in het papier
Stukken inpakpapier knippen kan heel lastig zijn. Wanneer moeders het doet lijkt het allemaal zo makkelijk, maar als we het zelf doen komt het er nooit zo mooi uit. 

5. Cadeautjes uit de doos
Sommige cadeaus moet je gewoon niet uit de doos halen. In de doos zelf zijn ze niet alleen veel makkelijker in te pakken, ze kunnen uit de doos ook nog eens onverwachte en hilarische figuren aannemen. Zoals de jongen in de afbeelding hierboven die een stofzuiger voor zijn moeder had gekocht. 

6. Tape in plaats van plakband
Net zoals bij inpakpapier zijn er ook plakband alternatieven die je beter niet kan gebruiken. Want een cadeautje dat bijna uit donkerbruine of zwarte tape bestaat is nou niet bepaald mooi om te zien. 

7. Inpakpapier met letters
Heel leuk: inpakpapier met schattige teksten of bekende songteksten. Maar wat als je na het inpakken rare combinaties van letters tegenkomt op één van de zijkanten van het pakje? Zeker wanneer je maar een klein cadeautje inpakt gebeurt dit sneller dan je denkt. Let dus heel goed op bij dit soort inpakpapier, want je hebt zo ”Tits now” op je pakje staan in plaats van ”Let it snow”. 

8. Cadeautje zichtbaar door het pakpapier
Wanneer jouw cadeautje in een egale kartonnen doos zit is dit geen probleem, maar als dit niet zo is… Probeer de naam van het product dat je gekocht hebt of van waar je het gekocht hebt maar eens te verbergen als het papier lichtelijke doorzichtig is!

9. De strik-oplossing
Vergt jouw cadeautje wel heel veel pakpapier omdat het zo groot is? Of heb je nergens iets gevonden dat je als pakpapier kan gebruiken? Dan gaan sommige mensen als snel voor de cadeaustrik! Maar met alleen een klein strikje op je cadeautje maak je het er meestal niet veel beter op. 

Lees ook: 

Bron, bron

Beeld: Instagram