Lifestyle

10 dingen die zoveel leuker zijn als je alleen thuis bent

Heb jij het rijk voor jou alleen? Geen irritante broertjes of zusjes die je lastig vallen? Geen vervelende ouders die op je letten? Heerlijk! Want dan houdt niks en niemand je tegen om deze geweldige dingen uit te proberen die zoveel leuker zijn als je alleen thuis bent. Lees dan heel snel verder voor de ultieme ‘home alone’ lijst van Girlscene!  

1. Een spa avondje
Laat je bad vol lopen, zet wat rustgevende muziek op en steek wat lekkere geurkaarsjes aan in de badkamer: alleen thuis kan je ongestoord genieten van een heerlijke spa avond. Ideaal als je wat nieuwe verzorgingsproducten wil uitproberen of uitgebreid de tijd wil nemen voor een gezichtsmasker.

2. In de woonkamer sporten
Al die sportoefeningen waar je eigen kamer te klein voor is maar je niet durft te doen als iedereen er bij is? Die kan je nu ongestoord en onbeschaamd in de woonkamer uitproberen tot je ze onder de knie hebt! 

3. Emotionele films
Heb jij zin in even helemaal wegzwijmelen bij een romantische film? Of jezelf laten gaan bij een super zielig drama? Dan is dit het perfecte moment. Zet Netflix aan en geniet van de rust in huis. Niemand is er om irritante opmerkingen te maken over je gedrag dus huil en lach zoveel je wil. 

4. Bak en kook ongestoord
Is de keuken altijd vol bij jou thuis? Of heb je broertjes en zusjes die altijd al het eten stelen zodra je het klaar hebt? Dan is nu je kans om gerust te kokkerellen zonder onderbrekingen. Daarbij heb je deze keer eindelijk al het eten voor jezelf.

5. Koelkast plunderen
Geen zin in koken maar wel honger? Gooi dan de koelkast open en pak er alles uit dat je lekker lijkt. Probeer alle gekke combinaties uit of ga juist voor lekker makkelijke kant-en-klaar-maaltijd.


6. Meezingen
Keihard meezingen met je favoriete liedjes. Zelfs als je oortjes in hebt en alleen jij de muziek kan horen. Niemand is er toch om jouw zangkunsten te beoordelen! 

7. Meedansen
Of zet juist de muziek zo hard als je speakers kunnen en sleep hem naar beneden. Ga los op jouw favoriete nummers met alle ruimte en tijd voor jezelf.

8. Kleren passen
Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe die outfit van je zus bij jou staat? Of die super dure en mooie schoenen van je moeder? Grijp nu je kans om hun hele kast over hoop te halen en alles uit te proberen. Er is toch niemand die het ziet en zolang je alles netjes achterlaat merkt niemand er wat van. 

9. Over kleren gesproken…
Alleen thuis betekent ook dat niemand ziet wat je aanhebt (zolang je geen selfies maakt en geen video-chat doet natuurlijk). Nu is dus de tijd om die foeilelijke onesie of zachte pyjama uit de kast te trekken! 

10. Fissa, fissa!
Ben je het zat om alleen te zijn? Vier dan een spontaan feest en laat iedereen zijn eigen spullen meenemen (eten, drank, muziek, etc.). Zo hoef je van tevoren niks te regelen en neemt iedereen zijn eigen spullen op het eind weer mee terug. 

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock