Lifestyle

8 makkelijke tips voor een super opgeruimde koelkast

Net na het boodschappen doen ziet de koelkast er heel netjes en georganiseerd uit, maar meestal is dat niet voor lang. Na een paar dagen wordt het in de koelkast een steeds grotere chaos. Wanneer je eenmaal je spullen niet snel terugvindt is de troep niet meer te stoppen. Daarom heeft Girlscene acht handige tips op een rij gezet die jou helpen je koelkast opgeruimd en netjes te houden. 

Voor een georganiseerde en overzichtelijke koelkast heeft iedereen een ander systeem nodig. De één vindt dit handig en de ander weer dat. Logisch, want iedereen heeft natuurlijk ook een heel ander eetpatroon. Maar belangrijk is dat je wel een systeem hebt dat aanhoudt, want dat is het enige wat jouw koelkast netjes en opgeruimd gaat houden. 

Girlscene heeft alles uitgezocht van waar je op moet letten tijdens het ontwikkelen van jouw eigen organiseersysteem. Met deze acht tips heb je het zo door! 

 De koelkast indelen
Koelkasten zijn niet zomaar grote opbergruimtes waar het niet uitmaakt waar je wat neerlegt. Ze hebben namelijk allemaal verschillende lades, vakjes en plateaus. Ook is er een verschil binnen de koelkast qua temperatuur. Bovenin is het gemiddeld een stuk kouder dan onderin en spullen in de deur worden weer sneller warm dan in de rest van de kast. Zorg er daarom voor dat alle producten die vlees of vis bevatten zover mogelijk boven staan. Dan kunnen producten zoals groenten en fruit meer naar onderen (de meeste koelkasten hebben hier ook speciale lades voor). 

 Koelkast schoonmaken
Moeite met je koelkast schoonhouden, maar heb je geen zin om hem elke week helemaal leeg te moeten halen om hem schoon te maken? Zorg er dan voor dat je wat makkelijk uithaalbare ondergronden voor de plateaus maakt. Dit doe je bijvoorbeeld met een paar goedkope placemats. Deze knip je precies op maat voor de ondergronden van je koelkast en leg je onder de producten. Zo fleur je de koelkast ook nog een beetje op! 

 Bakken, zakken en vakken
Organiseren wordt een stuk makkelijker met aparte opbergbakjes, bewaarzakjes en vakjes in de koelkast. Het idee is simpel: zodra je thuis komt van boodschappen doen sorteer je alle producten op bepaalde plekken in de koelkast. Dus al het vlees bij elkaar, al het fruit bij elkaar, alle groenten bij elkaar, et cetera. Zo blijft het overzichtelijk. 

 Labels
Ga helemaal los met labels! Heb je eenmaal een goed systeem voor het organiseren van je koelkast? Weet je bij het sorteren precies waar alles moet? Behoud dan dit systeem door alles te labelen. Het maakt jouw sorteersysteem ook gelijk duidelijk voor anderen. Labelen doe je het beste door met permanent marker op de bakken en lades te schrijven of door stickers te gebruiken. 

View post on Instagram
 

 Eet mij eerst
Kom je regelmatig eten tegen in je koelkast dat allang over de datum is? Dan is onze tip voor jou om een speciale plek altijd vrij te houden voor spullen die snel op moeten. Het valt gelijk op wanneer je de koelkast opendoet en het is makkelijk bij te houden. 

 Lege verpakking niet weggooien
Ga je helemaal voor het bewaardoosjes- en bakjessysteem? Bespaar dan veel geld door bruikbare verpakkingen niet weg te gooien. Glazen potten zijn bijvoorbeeld ideaal om eten in te bewaren. Door je verpakkingen zelf te herbruiken help je het milieu ook nog eens een handje. 

 Eierenmandje 
Ben jij dol op eieren of woon je met veel mensen? Dan liggen er vast altijd minstens twee grote pakken in de koelkast. Maak eieren in jouw koelkast een stuk makkelijker te pakken door ze in een apart mandje te doen. Scoor een mandje die precies in één van de vakken in de deur past en je kan er al je eieren in kwijt. 

 Dé oplossing tegen stinkende kaas
Ben je dol op de smaak van schimmelkaas, maar niet op de geur? Leg dan een zakje actieve kool in je koelkast en het ruikt weer helemaal fris. Actieve kool zuivert de lucht in de koelkast en vermindert sterke geuren. 

Lees ook: 

Bron, bron, bron

Beeld: iStock