News

OMG: Belangrijk nieuws voor alle Tony’s Chocolonely fans

Alle chocoladeliefhebbers weten wie Tony’s Chocolonely is en verslinden het liefst elke dag een karamel-zeezout reep. Het is je dan ook vast niet ontgaan dat er in de afgelopen tijd een aantal nieuwe smaken bijgekomen zijn die het nog verleidelijker maken om een nieuwe reep te proberen. Deze repen zijn namelijk té lekker om te laten liggen. Dit keer komt Tony’s Chocolonely met een ander nieuwtje dat voor ons als liefhebbers iéts minder leuk is… Benieuwd? Lees snel verder.

De makers van Tony’s Chocolonely gebruiken voor hun repen echte cacaoboter. De oogst van deze cacaoboter was dit jaar erg tegengevallen. En wanneer er een slechte oogst is gaat de prijs van die producten omhoog. Daarom is de prijs van de Tony’s Chocolonely repen gestegen… Shocking!

Maar het goede nieuws is: de cacaoboter van de repen is nu traceerbaar. Dat houdt in dat er gecontroleerd kan worden waar de cacaoboter vandaan komt en dat er zicht is op de hele productie van de boer tot aan de verkoop. En dat is heel erg fijn voor de boeren, op deze manier verdienen de boeren eerlijk het geld waar zij voor werken. De Tony’s repen zijn in het algemeen al een stukje duurder omdat er op deze manier een eerlijke prijs wordt betaald aan de boeren. Hierdoor kunnen de boeren die de cacaoboter produceren een beter leven leiden en kan er (eindelijk) een einde komen aan de slavernij en kinderarbeid.

Al met al, zo slecht nieuws is dit eigenlijk helemaal niet! Nu zijn we natuurlijk allemaal benieuwd hoeveel duurder deze repen gaan kosten… En dat valt ook reuze mee! De grote reep van 180 gram ligt voor 10 cent extra in de winkel, en de kleine reep van 50 gram voor 5 cent extra.

Deze nieuwe prijzen zijn per 1 December, sinds gisteren dus, aangepast.

Lees ook: 

Door: Roos H. | Bron