Real life

Girls Issues: Verliefd op mijn beste vriend

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene-lezeres die verliefd is op haar beste vriend.

Hallo Girlscene,

Ik ben verliefd op mijn beste vriend en soms heb ik het gevoel dat hij ook verliefd mij is. Soms pakt hij ineens mijn arm vast en tijdens de eerste week van school hebben wij ook een keer afgesproken. Opeens kwam hij met het nieuws dat hij al een vriendin heeft, alleen hij wil niet zeggen wie. We hebben normaal gesproken eigenlijk geen geheime voor elkaar, buiten het feit dat ik verliefd op hem ben dan… Dus ik weet niet of die de waarheid spreekt of niet…

Groetjes, Britt

Beste Britt,

Wat een lastige situatie! Verliefd zijn op vrienden kan namelijk helemaal verkeerd aflopen, want je wil natuurlijk niet dat je vriendschap stukloopt met deze jongen. Zoals jezelf al zei vertellen jullie elkaar alles en hebben jullie geen geheimen. Je kan hem daarom gewoon vragen of hij een vriendin heeft, en zo ja, wie dit is. Het is helemaal niet gek om het over dit soort dingen te hebben, al helemaal niet als jullie écht goede vrienden zijn. Als hij nog steeds zo geheimzinnig doet, wijs hem hier dan gewoon op. Misschien heeft hij hier wel een hele goeden reden voor.

Ben je eindelijk achter? Wees dan ook eerlijk tegen hem. Draai niet langer om je gevoelens heen en vertel het hem gewoon. Misschien is het slim om eerst een paar stille hints te geven voordat je het vertelt zodat je kan kijken hoe hij hierop reageert. Kies een goed moment, als jullie samen zijn. En hé, misschien is hij stiekem ook wel verliefd op jou en is hij juist blij dat je dit vertelt :-). Heel veel succes!

Liefs, Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Lees ook:

Beeld: iStock

Must reads 👀