Lifestyle

9 bordspellen waarmee je sowieso een leuke avond hebt + WIN!

Hoe lang heb jij al niet een bordspel gespeeld? Wees eerlijk! Als je een avondje met vrienden of familie bent, zet je al snel de televisie aan of zit iedereen om de haverklap op zijn telefoon. Terwijl een ouderwets spelletje eigenlijk veel leuker is! Deze 9 bordspellen kun je met meerdere mensen spelen en zorgen gegarandeerd voor heel veel plezier. Wie is de allerbeste van de groep? Zet de snacks maar vast klaar, jullie gaan spelletjes spelen!


Terra
In dit educatieve wedspel maak je een leerzame reis langs de interessantste locaties ter wereld. Van de hoogste bergen, via de kleinste eilanden naar de diepste diepten van de oceaan. Er is veel te ontdekken. Wie weet het antwoord op de meest uiteenlopende vragen? En weet niemand het precies, dan wint degene die er het dichtst bij zit! Elke ronde draait om 1 kaart met 3 vragen. Zet steeds een van je wedstenen in op de wereldkaart of verschillende sporen die bepaalde eenheden weergeven. Heb je een antwoord precies goed, dan levert dat 7 punten op, maar ook als je er heel dichtbij zit, krijg je nog 3 punten. Een wedsteen die geen punten scoort, ben je tijdelijk kwijt! Terra is een leerzaam spel, waarbij het wedden voor broeiende spanning zorgt!
Van 2 tot 6 spelers | Speeltijd: 60 minuten 
Prijs: €24,99 | Bestel ‘m hier


30 Seconds
Je speelt in teams. Een van jullie probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de 5 begrippen op een kaartje te omschrijven. Hoe meer begrippen jullie raden, des te meer velden jullie op het speelbord vooruit mogen. Een dobbelsteenworp kan daar nog verandering in brengen. Welk team bereikt als eerste de finish?
Van 3 tot 20 spelers | Speeltijd: 30 minuten
Prijs: €28,99 | Bestel ‘m hier


Expeditie Robinson
Overleef jij het spel? Twee teams met ieder zes kampleden landen op een onbewoond eiland. De beide teams proberen te overleven door het eiland te ontdekken en materialen te verzamelen. Zij proberen dit beter te doen dan het andere team en strijden tegen elkaar in spannende Eliminatieproeven. Na de samensmelting speelt iedere speler in de expeditie voor zichzelf. De spelers brengen stemmen uit op de kampleden waarmee zij gaan proberen het zo lang mogelijk vol te houden. Je gaat natuurlijk tot het uiterste om ervoor te zorgen dat jouw gekozen kamplid als laatste overblijft. Degene die hierin slaagt is de echte Robinson.
Van 2 tot 6 spelers | Speeltijd: 60 minuten 
Prijs: €20,99 | Bestel ‘m hier


Concept
Concept is een spel voor het hele gezin of voor een gezellig avondje met vrienden. Samenwerken is de boodschap. Een 2-koppig team trekt een Concept kaart en weet hierdoor het te raden concept (woord of zin). Door pionnen op het spelbord te plaatsen geven zij hints over het te raden concept. Het team geeft aan of wat geraden wordt juist of fout is en kan door middel van meerdere pionnen op het spelbord te plaatsen de anderen helpen het concept te raden. Je speelt niet tegen elkaar maar als het ware tegen het spel zelf!
Van 2 tot 8 spelers | Speeltijd: 45 minuten 
Prijs: €27,99 | Bestel ‘m hier


5 Seconden
5 Seconden garandeert een avond lang lol! Het zou makkelijk moeten zijn om 3 beroemde sporters te noemen, maar kun je dat ook onder druk van de timer die de tijd in 5 seconden weg tikt? Ondertussen kijken de andere spelers je grijnzend aan in de hoop dat je faalt! Indien je in de opdracht slaagt, mag je je pion 1 vakje vooruit zetten. Zo niet, dan is het aan de volgende speler om een antwoord te geven binnen de 5 seconden maar hij of zij mag niet dezelfde antwoorden geven. Wees snel en creatief, en probeer zo snel mogelijk de finish te halen. Doe je dat als eerste, dan win je het spel!
Van 2 tot 6 spelers | Speeltijd: 30 minuten 
Prijs: €18,75 | Bestel ‘m hier


Party & Co: His & Hers
Party & Co His & Hers. De dames of de heren. Wie gaat er winnen? 600 nieuwe, leuke opdrachten en vragen uit de vier klassieke categorieën: Wat weet je?, Wat doe je?, Wat teken je? en Wie ben ik? Maar deze keer moet je ook laten zien hoeveel je weet van de andere sekse. Teken een buitenspelsituatie als je een vrouw bent. Of doe de yoga-boomhouding als je een man bent. Win als eerste 3 fiches in dit leuke gezelschapsspel.
Van 6 tot 100 spelers 
Prijs: €19,99 | Bestel ‘m hier


Codenames
Beide teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen als eerste contact te leggen met hun spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst geeft aanwijzingen door één woord te noemen dat van betrekking is op meerdere worden op tafel. Zijn teamgenoten proberen de woorden van hun kleur te raden zonder daarbij spionnen van de tegenstander aan te wijzen. En natuurlijk wil iedereen wil uit de buurt van de huurmoordenaar blijven.
Van 2 tot 8 spelers | Speeltijd: 15 minuten 
Prijs: €16,99 | Bestel ‘m hier


Zeg Geen Ja Zeg Geen Nee
Een zenuwslopend spel! Draai de spinner die bepaalt welke variant van het spel je gaat spelen. Ruggelings, onzichtbaar, face to face, ijsberend, als stoorzender of springend. Lees om de beurt een kaart met 10 vragen voor. Lukt het jou om zonder ja, nee of eh te antwoorden? De speler of het team met de meeste kaarten wint! Zet de zandloper en starten maar!
Van 2 tot 4 spelers | Speeltijd: 45 minuten 
Prijs: €7,99 | Bestel ‘m hier


Emotify
Emoticons zijn de taal van de toekomst. Een danseres, een aapje met zijn handen voor zijn ogen, een lachend drolletje. Nu is er ook een spel met emoticons! Er zijn zes categorieën: vrije tijd, personen, plaatsen, acties, merken en vrienden. Ken je de taal van de emoticons? Ga de uitdaging aan met het emotify spel!
Van 4 tot 20 spelers | Speeltijd: 30 minuten 
Prijs: €24,99 | Bestel ‘m hier

Goed nieuws! Girlscene mag vijf lezeressen blij maken met Emotify!

Wat moet je doen om kans te maken op 1 van de 5 Emotify spellen?
♥ Beantwoord de vraag (NIET in het reactievakje, maar in het tekstvakje onder “win”). Laat daar ook je adresgegevens + je e-mailadres achter!
♥ Volg Girlscene op Facebook, Instagram en/of abonneer op Girlscene’s YouTube-kanaal.

{@module=postContest id=”660″}

Beeld: iStock