Fashion

7 simpele hacks om je canvas tas te pimpen

Wat moeten we toch zonder canvas tassen? Ze zijn erg fijn in gebruik en je kunt ze dagelijks overal naartoe dragen. Afgelopen jaar zagen we verschillende varianten van deze tassen langskomen: van basic tot aan gekke printjes en leuke quotes. Maar waarom zou je niet je eigen unieke canvas tas maken? Wij zijn op zoek gegaan naar zeven simpele hacks waarmee je jouw canvas tas nog leuker maakt.

 Hack 1: Verven
De eerste hack om je canvas tas op te pimpen is door verf te gebruiken. Zoek inspiratie op het internet naar leuke ideeën om op je canvas tas te schilderen. Heb een leuk ideetje gevonden? Laat dan je creatieve kant naar boven komen en schilder erop los. Vind je het toch nog moeilijk om uit de losse pols te schilderen? Maak dan eerst een tekening met een potlood en ga hier later met verf overheen.

View post on Instagram
 

♥ Hack 2: Stempelen met een sponsje
Ben je toch niet zo goed in verven? Kies er dan voor om met verf je tas te bestempelen. Dit is heel erg makkelijk. Pak een sponsje uit de keukenkast en knip hier een vorm uit die jij mooi vindt. Als je deze vorm hebt uitgeknipt, dan kun je hiermee bestempelen. Dip de spons in verschillende kleuren verf en stempel dit op je canvas tas.  

Hack 3: Versieringen opplakken 
Niet alleen met verf, maar ook met versieringen zoals linten, glitters, washi tape en patches pimp jij je canvas tas. Kies voor hetgeen dat jij het mooiste vindt en bevestig dit aan de tas. Patches zijn momenteel erg trendy, deze plak je heel gemakkelijk met sterke lijm vast. Ben je goed met naald en draad? Naai dan de patches vast aan de canvas tas

Hack 4: Tekst laten opdrukken 
Je kunt in plaats van een foto ook kiezen voor een leuke tekst of quote. Kies je lievelingsquote uit of eentje die je gewoon erg grappig vindt. Je hebt twee verschillende opties: schilder deze quote op je tas of laat het bedrukken. 

View post on Instagram
 

Hack 5: Tie dye spraytechniek 
Een heel simpele techniek om een leuk effect te geven aan je canvas tas is de tie dye spraytechniek. Je hebt hiervoor lege flesjes en verschillende kleuren poeders nodig. Doe in elke lege fles één kleur poeder in combinatie met water en schud dit goed door elkaar. Nadat je goed geschud hebt, begin je met het sprayen op de canvas tas. Begin met de donkere kleuren onderaan en bouw het langzamerhand op met lichtere kleuren. Op deze manier creëer je een tie dye effect. 

Hack 6: Een rugtas maken
Ben jij iemand die meer van rugtassen houdt? Dan kun je ook makkelijk een canvas rugtas maken! Knip allereerst de hengsels van een basic canvas tas af en knip aan de binnenkant een gat in de rand met een dubbele laag. Maak een lange koord vast aan een schuifspeldje en schuif het speldje door de dubbele laag heen. Leg in beide uiteinden een knoopje. Maak hierna de hengsels vast aan de tas door ze hieraan vast te naaien. Maak één uiteinde vast aan de plek waar het hengel van het achterpand zat en maak het andere uiteinde vast onderaan in het hoekje van de tas. Et voilà, je hebt een rugtas! Trek aan het koordje en hij is klaar voor gebruik. 

Watch on YouTube

Lees ook:

Beeld: Getty Images