Health

Deze 9 items zijn een must tijdens je wintersportvakantie

Bergen vol sneeuw, strakblauwe lucht en een heerlijk zonnetje. Als jij een fanatieke wintersporter bent dan krijg jij nu ongetwijfeld gelijk weer heimwee naar de pistes. Maar of je nu voor het eerst op je ski’s de sneeuw ingaat of al een ervaren snowboardster bent, de volgende spullen heb jij ongetwijfeld nodig tijdens jouw sneeuwvakantie.

1. Ski broek
Als je op wintersport gaat heb je een speciale (ski)broek nodig, want je wil natuurlijk niet de hele dag met een natte broek rondlopen als je één keer bent gevallen ;-). Er zijn verschillende broeken. De meeste mensen kopen een losse skibroek die warm en natuurlijk waterdicht is. Een andere optie is een skipak, dit is een skibroek en ski-jas in één, het nadeel is dat je de jas dan niet apart kunt dragen.

2. Ski jas
Een ski-jas is iets waar je niet op moet bezuinigen. Niks is vervelender dan last hebben van de kou tijdens wintersport. Kies daarom voor een jas met een hoge waterdichtheid, winddichtheid en een jas die ademt. Daarnaast wil je er natuurlijk ook nog een beetje goed uitzien als je van de piste racet, dus kies voor een leuk exemplaar zodat je er in Nederland ook nog plezier van hebt.

3. Ski bril
Een goede skibril is érg belangrijk tijdens een wintersportvakantie. Veel mensen denken dat alleen een zonnebril voldoende is, maar een skibril is minstens zo belangrijk. Een skibril beschermt je ogen tegen sneeuw, ijs, wind en de schadelijke straling van het zonlicht. Een goede skibril verbetert het zicht, waardoor je het verloop van de piste beter ziet. 

4. Muts + Helm
Je wil natuurlijk niet dat je oren eraf vriezen, dus een muts is een absolute musthave. Ga je voor het eerst op wintersport? Dan raden wij je aan om een helm te dragen, maar het beste is natuurlijk om altijd een helm te dragen! 

5. Handschoenen
Tijdens een skivakantie heb je goede handschoenen nodig, de wollen wanten die je in Nederland draagt mag je thuis laten ;-). Kies voor stevige handschoenen die je handen beschermen tegen de kou, maar ook als bescherming zodat je jezelf kan opvangen als je valt.

4. Zonnebril
In de middag ga je vaak lekker op het terras zitten van een skihut om even bij te komen van je sportieve bezigheden. Meestal schijnt de zon volop en komt de zonnebril goed van pas!

5. Sokken
Skischoenen zijn vaak lompe, zware schoenen. Vergeet dus niet om stevige skisokken te kopen om je voeten warm te houden en geen pijn te krijgen door de schoenen.

6. Thermolegging
Ben je van plan om hoog de bergen in te gaan? Wees dan goed voorbereid en trek een thermolegging aan, zodat je niet bevriest boven op de berg.

7. Pully
Onder je ski-jas wil je natuurlijk wel iets warms dragen, kies voor een ski-pully om jezelf lekker warm te houden. Dit zijn misschien niet de meest modieuze exemplaren, maar wel heerlijk warm.

8. Een (waterdichte) rugzak
Meestal vertrek je ‘s ochtends richting de piste en ben je ‘s avonds pas weer thuis, dus grote kans dat je wel wat dingetjes mee wil nemen voor onderweg. Denk aan een flesje water, lippenbalsem of een portemonnee. Het is daarom handig om een tas mee te nemen voor onderweg. Natuurlijk niet je mooiste handtas, maar gewoon een goede rugzak. Deze zit niet in de weg tijdens het skiën. Sinner heeft een paar super mooie exemplaren die ook nog eens waterdicht zijn!

9. Zonnebrand
Je gaat dan misschien wel naar de sneeuw, zonnebrand is wel een echt must tijdens deze reis. Zonstraling wordt namelijk versterkt door de weerkaatsing van het licht op de sneeuw, hierdoor is de kans nog groter dat je verbrandt. Smeer daarom altijd met zonnebrand en gebruik een lippenbalsem met factor.

Lees ook:

* Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sinner