Fashion

Met deze 6 tips doen je nieuwe schoenen geen pijn meer

Je hebt dan ein-de-lijk de schoenen die je al een lange tijd op je wishlist hebt staan. Maar op het moment dat je ze eindelijk wil dragen, voel je niks anders dan pijn. Is dit voor jou ook vaak een reden om je nieuwe schoenen niet meer te dragen, omdat je simpelweg niet verder komt dan de hoek van de straat, zonder dat je krampachtig begint te lopen? Dan zijn wij je redder in nood, want wij hebben voor jou tips om schoenen in te lopen zonder pijn.

Tip 1: Draag dikke sokken 
Draag ‘s avonds je nieuwe schoenen in huis, met de allerdikste sokken die je hebt. Houd je schoenen de hele avond aan en probeer er zoveel mogelijk mee rond te lopen. Op deze manier rek je jouw schoenen iets meer uit. Heb je geen dikke sokken? Trek dan veel sokken boven over elkaar aan. Het blijkt dat ‘s avonds je voeten ook al een stuk dikker zijn dan normaal, dus dit helpt om je schoenen uit te lopen. Je schoenen vormen zich uiteindelijk, nadat je er een tijdje op gelopen hebt, zich langzamerhand naar jouw voeten.

Tip 2: Maak delen van leren schoenen warm met een föhn
Let op: deze tip geldt alleen voor echt leren schoenen! Maak delen van je schoenen, waar het heel erg knelt, warm met een föhn. Dit klinkt heel gek, maar het blijkt echt te werken. Houd je föhn een paar seconden op de plek waar het heel erg knelt. Trek hierna je schoenen weer aan en beweeg zo veel mogelijk met je tenen. Hierdoor vormt deze plek zich naar jouw eigen voet. 

Tip 3: Natte kranten in je schoen proppen
Met natte kranten verander je de vorm van je schoenen. Stop natte kranten in je schoenen, maar let goed op dat je er niet teveel in stopt. Wacht een paar uur en haal ze er dan vervolgens uit en laat ze goed opdrogen. Hierna zijn ze als het goed is een stuk groter. Het kan wel zijn dat deze truc na een tijdje is uitgewerkt, maar daarna herhaal je dit gewoon.

Tip 4: Gebruik schoenspanners
Je kunt er ook voor kiezen om schoenspanners te gebruiken. Hiermee rek je heel gemakkelijk je schoenen uit. Schoenspanners worden in veel verschillende soorten en maten verkocht. Doe de schoenspanners in je schoenen en laat ze een paar dagen staan (ongeveer vijf dagen). Hierna kun jij je schoenen zonder problemen weer aan!

 

Monday’s shoe dilemma 👠💗 #closetcleanout #shoes

Een foto die is geplaatst door Nour Aboulela نور ابو العلا (@lovebyn) op

Tip 5: In de diepvries
Om je schoenen uit te rekken ikomt de diepvries thuis goed van pas. De diepvries? Inderdaad je diepvries is hierbij je beste vriend. Het is heel makkelijk: vul twee kleine plastic zakken voor een derde met water en knoop deze zakken goed dicht. Let hierbij op dat er geen gaten in de zakken zitten. De volgende stap is om deze zakken in je schoenen te leggen die je graag wilt uitrekken. Zet ze vervolgens in de vriezer. Het water in de zakken gaat bevriezen. Bevroren water neemt meer ruimte in dan vloeibare water en het zakje zet dus uit in de schoenen en hiermee worden ze dus uitgerekt. 

Tip 6: Laat je schoenen oprekken bij de schoenmaker
Ben je toch te lui om deze stappen te ondernemen? Kies er dan voor om je schoenen op te laten rekken bij de schoenmaker. Sommige schoenmakers hebben hier speciaal een apparaat voor die de schoenen verwarmen en de andere schoenmaker doet het handmatig. Je kunt er in ieder geval van uitgaan dat je schoenen met succes uitgerekt worden, ongeacht wat voor soort schoenen je hebt. 

Lees ook:

Bron, bron
Beeld: Getty Images