Beauty

4 manieren om je haar te stijlen zonder hitte

Meiden met een bos krullen zijn druk in de weer met een stijltang, terwijl meiden met steil haar aan de gang zijn met een krultang… Herkenbaar? Het gebruiken van een stijl- en krultang is helemaal niet zo goed voor je haar. Op deze manier beschadigt je haar namelijk veel sneller. Wil je toch steil haar, dan hebben wij een aantal alternatieven gevonden, zónder hitte.

Ook op de redactie grijpen we vaak naar onze krul- en stijltang, maar dit is helemaal niet gezond voor ons haar. Hoe vaker je gebruik maakt van hitte om je haar te stylen, des te meer je haar beschadigt. Na verloop van tijd droogt je haar uit en heb je kans op gespleten haarpunten. Maar het kan nóg erger, je haar kan namelijk ook afbreken! Gelukkig zijn er ook een aantal manieren om steil haar te krijgen zónder het gebruik van hitte. Wij hebben ze voor jou onder elkaar gezet.

#1 Kies om te beginnen voor de juiste shampoo en conditioner. Kies voor een variant die speciaal gemaakt is voor steil haar. Deze producten zorgen ervoor dat je haar zo min mogelijk vocht vasthoudt zonder dat het gaat pluizen. Eventueel kun je ook een leave in conditioner gebruiken en deze gedurende de nacht laten zitten. Met olie maak je je haar extra steil.

#2 Belangrijk om te weten is dat deze methode het beste werkt voor haar dat niet al té dik is. Vooral bij zeer dik haar duurt het wel even voordat al het haar droog is. Een handdoek helpt hierbij, maar nog steeds duurt het proces erg lang… Er zijn speciale handdoeken te koop die zoveel mogelijk water uit het haar halen zonder dat het gaat pluizen. Op deze manier wordt je haar zo steil mogelijk zonder het gebruik van hitte.


via GIPHY

#3 Voor het beste resultaat blijf je je haar borstelen totdat het droog is. Dit kan soms wel even duren… Borstel daarom om de vijf minuten je haar goed door en trek het naar beneden. Gebruik hierna een olie of haarserum om het haar extra steil te maken.

#4 Het is beter voor je haar om het droog te maken met koude lucht. Vaak zit deze stand ook op je föhn. Geen tijd om je haar droog te föhnen? Laat het dan ’s nachts drogen door je haar vast te spelden om je hoofd. Pak telkens een sectie haar en zet deze met een speldje vast aan de andere kant van je hoofd. Je maakt eigenlijk een soort haarband van je eigen haar. Wanneer je wakker wordt, heb je prachtige steilen lokken.

In het volgende filmpje zie je precies hoe het werkt!

Je haar liever krullen? Dit zijn de 5 beste manieren om je haar te krullen zonder krultang.

Bron: elle.com, treehugger.com | Beeld: iStock