Travel

5 manieren om backpacken goedkoper te maken

Droom jij er al jaren van om eens een paar weken of maanden zelf te gaan reizen? Maar heb je niet zoveel geld om aan de reis te spenderen? Dan is backpacken perfect voor jou! Bij backpacken ga je niet naar één plek toe maar blijf je constant reizen om de zoveel tijd. Maar het daadwerkelijke reizen, hoe doe je dat voor een lage prijs? Girlscene zoekt het voor je uit.

Goedkoop backpacken kan op verschillende manieren. Eigenlijk zijn de vervoersmiddelen precies hetzelfde als bij een duurdere vakantie. Je moet alleen even weten waar je moet opletten bij elke reisoptie. Daarom heeft Girlscene per vervoermiddel opgezocht wat de goedkoopste mogelijkheden zijn. 

Met het vliegtuig
Maakt het je niet zoveel uit waar je naartoe gaat? Ben je overal voor in? Dan zijn de last minute vliegtickets iets voor jou! Met last minute haal je juist voordeel uit het feit dat je geen specifieke bestemming hebt als backpacker. Daarbij scheelt het ook weer tijd en stress. Het enige wat je hoeft te doen is je spullen pakken en naar het vliegveld gaan. 

Met de bus
Als je met de bus wil reizen als backpacker dan kun je het beste de nachtbus pakken. Op deze manier ben je namelijk op twee gebieden goedkoper uit: het ticket zelf is goedkoper dan overdag en je bespaart jezelf elke keer weer kosten voor een overnachting in hostel. Een win-winsituatie dus! Ben je van plan om echte elke paar dagen naar een andere bestemming te reizen? Dan is dit de beste reismethode.  

View post on Instagram
 

Met de trein
Over het algemeen is de trein de duurste optie die er is. Ook binnen Europa is de trein tegenwoordig duurder dan het vliegtuig. Maar hebben jullie weleens van InterRail gehoord? Met een ticket van InterRail reis je een aantal dagen (zelf kies je hoeveel) onbeperkt met de trein reizen door heel Europa voor één vast bedrag. En als je onder de 26 jaar bent krijg je standaard 15% korting op dit ticket. Ideaal dus als je het liefste met de trein reist. 

Op de fiets
Het klinkt misschien raar en saai, maar op een fietsvakantie kom je vaak toch verder dan je denkt. Zolang je investeert in het huren, lenen of kopen van een goede reisfiets kom je heel ver. Zo reis je op een goedkope manier door bijvoorbeeld België en Duitsland. En het is nog gezond ook!

Met de auto
Een roadtrip is waarschijnlijk de duurste reisoptie. Maar ook op het gebied van dit vervoermiddel kun je op verschillende manieren goedkoper uit zijn. Bijvoorbeeld door een klein busje te huren en met een grote groep op reis te gaan. Zo verdeel je de kosten over iedereen en ben je goedkoper uit. 

Lees ook: 

Beeld: iStock