Travel

4 Nederlandse musea die je met je vriendinnen wil bezoeken

Met de CJP-pas voor scholieren bezoek je allemaal verschillende musea voor een lage prijs. Maar het aanbod is zo breed in Nederland dat een keuze maken soms heel moeilijk is. Daarom heeft Girlscene de vier leukste musea opgezocht voor jou en je vriendinnen. Met deze bijzondere musea krijg je gelijk zin om een meidendagje te organiseren! 

Nederland telt maar liefst 680 musea. Keuze genoeg dus! Maar dat maakt het nu juist zo moeilijk. Want welk museum is echt boeiend genoeg om een hele middag met je vriendinnen in rond te struinen? Girlscene heeft er vier op een rij gezet om je te helpen kiezen. 

NEMO in Amsterdam
Laat het kind in je naar boven komen in NEMO museum over de wetenschap! Eigenlijk is NEMO gewoon één grote speeltuin. Zowel voor kinderen als jongeren en volwassenen. Voor iedereen is er wat te doen in dit bijzondere museum: elke ruimte heeft weer een nieuw thema met speciale activiteiten. Ideaal voor een meidendagje met je vriendinnen dus.

Escher in Het Paleis in Den Haag
Weet je nog wie Escher is? Je hebt vast weleens over deze Nederlandse kunstenaar gehoord op school. Zijn unieke illusie wekkende voorstellingen zijn wereldberoemd en het grootste deel bekijk je in museum Escher in Het Paleis in Den Haag. Maar dat is niet alles wat dit museum biedt, je kunt hier namelijk ook van alles doen. Ga met je vriendinnen op de foto in de Kamer van Esher waar iedereen een reus of dweg wordt of neem eens een kijkje in de magische bol waar andere werelden verschijnen en verdwijnen. Bij Escher’s kunst gaat het allemaal om illusie en gezichtsbedrog. Geen saaie schilderijen en beelden dus, maar kunst waar je hard je best voor moet doen om het uit te vogelen.

EYE in Amsterdam
Ook bij het filmmuseum EYE in Amsterdam gaat het allemaal om optisch bedrog. De huidige tentoonstelling in het museum staat geheel in het teken van ‘het oude filmen’. In samenwerking met een aantal internationale kunstenaars, die elk een eigen stijl van filmen hebben, wordt in het museum hun creativiteit tentoongesteld. Zij laten je op slag verliefd worden op de bijzondere eigenschappen van de oude analoge film. Met behulp van een aantal grote projectoren laten de kunstenaars hun werk zien terwijl jij en je vriendinnen door de zaal lopen. Zeker een aanrader voor film- en fotografieliefhebbers.

Nederlands fotomuseum in Rotterdam
Foto’s en filmpjes maken een groot deel uit van ons dagelijks leven. Of het nu om social media, FaceTime of WhatsApp gaat: we zijn constant bezig met beelden maken en bekijken. Toch blijft het veel van hetzelfde. Daarom is het extra leuk om bij een fotomuseum creatieve en artistieke beelden te zien. Misschien geeft het je zelfs wel nieuwe inspiratie voor jouw eigen foto’s op instagram en Snapchat.

Lees ook:

Bron, bron, bron, bron, bron, bron

Beeld: iStock