Fashion

6 sjaals die je warm houden tijdens de winter

Als er geen sjaals zouden bestaan, dan zouden we hoogstwaarschijnlijk de winter niet overleven. We kunnen dan wel zeggen dat we enorm blij zijn met een uitvinding als de sjaal. Sinds de temperaturen langzamerhand steeds meer aan het dalen zijn, is het kopen van een goede sjaal zeker niet mis. Sjaals zijn er in veel verschillende varianten, wij hebben voor jou de leukste sjaals uitgezocht! 

Ze zijn de perfecte aanvulling op je garderobe. Een sjaal hoeft niet alleen warm te zijn, maar het kan je outfit ook nog eens helemaal afmaken. Er zijn veel verschillende variaties van sjaals: grof gebreid, fijngebreid, met printjes, met leuke pompons, met bont en nog veel meer. Er is in ieder geval genoeg keuze! 

Maar hoe combineer je een sjaal en waar moet je opletten?

Kies de juiste kleuren bij jouw huidstint
Het is erg belangrijk om juiste kleuren te dragen die bij jouw huidstint passen. Een verkeerde kleur maakt je namelijk snel bleek en dit is natuurlijk erg zonde. Kijk naar de kleuren van je huid, haar en ogen. Aan de hand hiervan beslis je welke tinten hierbij goed passen. Een handige tip: Leg kledingitems in verschillende kleuren onder je kin en kijk in de spiegel welke tinten jou bleek maken en welke niet. Op deze manier kom je erachter welke tinten je goed kan hebben.

Draag dezelfde kleuren
Kijk bij de outfit die je draagt welke kleuren erin terugkomen. Kies aan de hand van deze kleuren een passende sjaal in dezelfde kleur. Op deze manier houd je de hele outfit rustig.

Basic kleuren
Sjaals in basic kleuren zijn belangrijk om te hebben in je garderobe, aangezien deze overal mee te combineren zijn. Zorg er daarom voor dat je sjaals in kleuren als zwart, wit en beige in je garderobe hebt liggen. Je draagt deze ook gemakkelijk bij elke winterjas.

Kijk naar je postuur 
Kies een juiste sjaal aan de hand van je postuur. Als je namelijk vrij klein bent, dan kan het zo zijn dat een grote sjaal je juist nog korter laat lijken. Vermijd dus een grote volle sjaal. Kies liever voor een dunne sjaal die niet al te groot is. Als je langer bent, dan is een grote volle sjaal een goede keuze. 

Gebruikt het als een eyecatcher
Dit seizoen zijn sjaals met verschillende printjes erg hot. Ze geven je basic outfit juist een speelse touch. Ga voor een print met felle kleuren of juist met subtiele kleuren. In de shopping hieronder wordt een sjaal weergeven van Mango, die een opvallende print heeft. Met deze sjaal ben je helemaal on trend!

Hieronder vind je verschillende variaties sjaals die perfect zijn tijdens de winter. Ze houden je lekker warm en daarbij zijn ze ook nog eens erg betaalbaar.

1. Stradivarius €12,95 
2. Mango €25,99
3. C&A €14,90
4. Bershka €14,99
5. River Island €30
6. ASOS €46,97

Lees ook:

Beeld: Getty Images 

Must reads 👀