Fashion

Deze 9 basics heb je deze winter écht nodig

We hebben inmiddels al (met pijn in onze hart) afscheid genomen van onze zomergarderobe en nu moeten we er toch helaas aan geloven: de winter is gearriveerd. Dit betekent dat onze garderobe met essentials aangevuld moet worden die winterproof zijn. Girlscene heeft voor jou de basics bij elkaar gezocht die absoluut niet mogen ontbreken in je kledingkast.

Sjaals
De allerbelangrijkste basic die in je kledingkast momenteel niet mag ontbreken is een sjaal. Een sjaal is je allerbeste vriend tijdens de winter, deze houdt je op elke moment van de dag warm. Dit seizoen zien we vooral de oversized sjaal veel langskomen. Hier kun je lekker in wegkruipen.  


Forever 21 gestreepte sjaal | €13 

Enkellaarzen
We kennen het allemaal wel. Je favoriete sneakers die je niet meer aan kan doen tijdens de winterdagen, omdat ze je voeten niet warm houden. Vervang deze sneakers door een paar mooie enkellaarzen. Enkellaarzen kunnen met alles makkelijk gecombineerd worden en houden je voeten ook nog eens een stuk warmer!


Forever 21 faux leather enkellaarzen | €35

Oversized wollen trui
Een trui is niet te missen in winter, met name een oversized wollen trui. Kies het liefst voor een grofgebreide versie voor extra warmte. Deze zijn goed te combineren met verschillende kleding items, een goede essential dus!


Mango oversized wollen trui | €39,99 

Lange nette jas
Een jas mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Jassen zijn er in alle soorten en maten, maar een echte essential dit seizoen is een lange nette jas. Dit is een tijdloos item en maakt elke outfit in één handomdraai erg classy.


Mango handgemaakte wollen jas | €119,99

Flared jeans
De flared jeans is al een tijdje helemaal hot, deze werden in de lente al erg veel gedragen. We hebben nu dan ook goed nieuws voor je, want je hoeft hem nog niet weg te stoppen in je kledingkast tot volgend jaar. De flared jeans kan namelijk nog steeds in de winter gedragen worden. Draag de flared jeans met een oversized wollen trui of een mooie strakke coltrui.


ASOS Bell Flare Jeans | €46,67

Hoeden en mutsen
Een hoed is niet alleen een essential voor de zomer, maar ook voor de koudere maanden. Ga voor een wollen variant, zodat deze je hoofd lekker warm houdt. Een hoed is het perfecte accessoire om elke outfit af te maken. Mocht het heel koud zijn, dan is een muts geschikt. Kies voor een basic zwarte muts die je overal mee kunt combineren. 


Urban Outfitters ribbed beanie | €35

Leren rok
De leren rok is een tijdloos item. Draag het onder een oversized trui en maak je outfit af met een paar overknee boots. Je kunt een leren rok goed gebruiken om je outfit van casual naar classy te upgraden. Kies er bijvoorbeeld voor om het overdag met sneakers te dragen en ’s avonds switch je naar hakken voor een feestelijke outfit. 


Stradivarius rok van imitatieleer met ritsen | €35

Vesten
Vesten zijn ook een enorme musthave voor in je kledingkast. Tijdens de winter kun je lekker ‘layeren’ hiermee, oftewel laagjes op elkaar dragen. Op deze manier creëer je een leuke outfit die jou lekker warm houdt! Overigens kun je vesten ook overal op dragen, zowel boven een jeans als een jurk of rok. Ga voor een niet al te dikvest, omdat dit onder een winterjas vaak te warm is.


Bershka open vest met zakken | €24,99 

Leren jas 
Een leren jas is, net als een leren rok, een tijdloos item die je in principe altijd in je garderobe moet hebben hangen. Het is vooral tijdens het najaar erg geschikt, omdat het weer dan niet te warm en niet te koud is. Een leren jasje is hier dus perfect voor. Je kunt het erg gemakkelijk combineren met van alles, omdat het een basic item is. Draag een oversized wollen trui en een dikke sjaal in combinatie met een leren jasje. 


Bershka bikerjack met leereffect | €35,99 

Lees ook:

Bron
Beeld: Getty Images

Must reads 👀