Beauty

Opmaken tijdens het reizen: 6 make-uptips voor in het OV!

Lig jij ook graag tot het laatste moment in je bed? En moet je in de ochtend lang reizen naar je werk of school? Dan ben jij vast één van de vele meiden die elke dag haar make-up in het OV opdoet. Wat je beauty routine ook is, welke make-up je ook gebruikt en met welk vervoersmiddel je ook reist: Girlscene heeft de beste tips voor opmaken in het OV voor je op een rij gezet.

Als jij al jaren dagelijks in de bus, trein, tram en/of metro make-up opdoet, ben je waarschijnlijk al een pro met make-up onderweg. Maar wat nieuwe tips kunnen natuurlijk nooit kwaad en misschien kom je daardoor ook zelf weer op ideeën. En voor alle beginners: met deze handige tips heb je het opmaken onderweg zo onder knie!

1. Make-uptas
Het lijkt vanzelfsprekend maar een goede make-up tas kan een groot verschil maken voor het succesvol make-uppen in een rijdend voertuig. En de eisen voor een make-uptas bij het opmaken in het OV zijn toch weer even anders dan bij de gemiddelde make-upetui. Hij moet namelijk erg stevig zijn zodat je er af toe goed op kan leunen en tegelijkertijd niet te groot zijn zodat je hem wel makkelijk op een klein tafeltje kan neerleggen.

2. Spiegel
Zorg er altijd voor dat je een los spiegeltje bij je hebt dat je gemakkelijk ergens tegenaanzet. Zo kan je altijd goed zien waar je mee bezig bent zonder dat je jezelf in rare bochten hoeft te wringen.
Extra tip: Neem een telefoon- en/of tablethoesje met spiegel. Zo heb je in ieder geval altijd een extra spiegeltje bij de hand!

3. Foundation en blush
Foundation en blush zijn de makkelijkste producten om in een rijdend voertuig aan te brengen. Kijk  trouwens wel uit met foundation en blush op poederbasis, want je wil natuurlijk niet bij een onverwachte beweging van de bus helemaal uitschieten! #awkward

4. Eyeliner
Eyeliner opdoen zonder uit te schieten en vlekken te maken is in je eigen badkamer vaak al lastig, laat staan in een rijdende trein! Zorg er daarom voor dat je altijd met je eyeliner klaar staat zodra je trein, tram, metro of bus even stilstaat. Maakt jouw vervoermiddel elke dag op een bepaalde plek een extra lange stop? Gebruik dan die voor dit lastige opmaakklusje.

5. Wenkbrauwen
Is het donkerder maken van je wenkbrauwen onderdeel van je beautyritueel? Kijk dan uit als je in een donkere treincoupé of metrotunnel zit. Je maakt je wenkbrauwen dan namelijk al snel té donker. Check dus altijd tussendoor in de spiegel met een lampje of je al klaar bent of niet. Want wenkbrauwen donker maken is natuurlijk een stuk makkelijker dan ze vervolgens weer lichter krijgen!

6. Lippenstift versus lipgloss
In het OV is het voor iedereen lastig om altijd de handen perfect stil te houden en een rechte lijn te trekken. Met alle techniek en ervaring in de wereld is uitschieten soms gewoon onvermijdelijk in een hobbelende bus of schokkerige trein. Kies daarom, als het even kan, altijd voor de lipgloss boven de lippenstift. Deze is vaak een stuk subtieler en achteraf makkelijker bij te werken.