Lifestyle

5 fouten die iedereen maakt tijdens het scheren

Rode bultjes, wondjes of ingegroeide haartjes… Het scheren van je bikinilijn brengt veel irritaties met zich mee en het is geen onderwerp waar je het elke dag over hebt. Vandaag bespreken Renée en Maudy de meest gemaakte fouten tijdens het scheren van je bikinilijn. Hierna wordt het scheren van je bikinilijn een stuk makkelijker en minder pijnlijk!

Klik hier als je de video niet kunt zien

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze video’s? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal! Dit is helemaal gratis. Abonneren doe je hier.

We zetten de tips nog even voor je onder elkaar:

1. Scrub
Door je huid te scrubben voordat je de bikinilijn gaat scheren verwijder je dode huidcellen. Op deze manier heb je minder last van verstopte scheermesjes en vergeet je minder snel plekken te scheren.

2. Scheergel
Veel meiden kiezen vaak om een ander product dan scheergel te gebruiken, bijvoorbeeld conditioner. Dit is not done, scheergel helpt namelijk veel beter bij het scheren van je bikinilijn. Het maakt de haren zachter en zorgt dat de huid goed gehydrateerd blijft. De scheergel blijft beter liggen op de huid en op deze manier kun je ook direct zien wat je al gehad hebt. Daarnaast is de bikinilijn een gevoelige huid. Door te kiezen voor een scheergel voor de gevoelige huid voorkom je rode bultjes en irritatie. 

3. Scherp mesje
Let er op dat je geen bot mesje gebruikt. Deze zorgt ervoor dat je sneller wondjes krijgt. Vervang dus je mesje op tijd. Weten wanneer het tijd is voor een nieuw mesje? Kijk dan naar de strip op het mesje. Als je ziet dat deze erg verkleurd is, is het tijd voor een nieuwe!

4. Juiste richting 
Scheer altijd eerst mee met de haargroei en daarna in de richting van de haargroei voor het beste en gladste resultaat.

5. Laat het mesje het werk doen
Je hoeft helemaal niet hard te drukken, laat het mesje gewoon zijn werk doen. Op deze manier voorkom je wondjes en krijg je het beste resultaat!

* Deze video is in samenwerking gemaakt met Gillette Venus

Lees ook: