Lifestyle

Wie houden meer van je: katten of honden?

Lekker met de kat op schoot of een lange boswandeling maken met de hond. Ben jij team Bruno of team Minoes? Honden- en kattenmensen voeren de eeuwige discussie welk huisdier leuker is om te hebben. Jij bent er natuurlijk van overtuigd dat jouw viervoeter de leukste is, maarre… kan jouw huisdier dat ook van jou zeggen? In dit artikel geeft Girlscene antwoord op die ene brandende vraag: houden honden of toch katten meer van hun baasje?

Of je nu een hond of kat thuis hebt zitten, je zou jouw trouwe viervoeter never nooit niet inruilen. Toch is er wel antwoord op de vraag of honden of katten meer van jou houden. 

Sorry kattenmensen, maar honden houden toch echt meer van mensen. Het is waar dat honden écht jouw beste vriend kunnen zijn. Onderzoekers hebben namelijk bewijs gevonden dat de kwispelende viervoeters van hun baasje houden. De wetenschappers testten de twee huisdieren op het stofje ‘Oxytocine’, beter bekend als het liefdesstofje. Dit stofje komt bijvoorbeeld vrij wanneer een moeder tijd met haar pasgeboren baby doorbrengt.

De wetenschappers hebben de hoeveelheid van het stofje gemeten nadat de honden en katten met hun baasjes hadden gespeeld. Wat bleek? Het stofje was 57,2% gestegen bij honden en slechts 12% bij katten. “We hebben redelijk krachtig bewijs dat honden oprecht van hun baasje houden”, zegt dr. Paul Zak, die het onderzoek leidde. “Het stofje is de perfecte manier om liefde te meten. Wij maken dit stofje bijvoorbeeld 40 tot 60% meer aan wanneer we onze familie zien”. 

Lees ook: 

Bron | Beeld: iStock