Lifestyle

Deze 13 huisgenoten kom je in elk studentenhuis tegen

Samenwonen met huisgenoten. Bijna iedereen krijgt ermee te maken als je ervoor kiest om te gaan studeren. Je hebt ze niet altijd voor het kiezen, waardoor iemand soms een heel ander persoon blijkt te zijn dan hoe hij of zij zich voordeed op de hospiteerdavond… Oops! Hoewel de ene huisgenoot uitgroeit tot je bff, kan de ander je misschien mateloos irriteren… Deze types kom je ongetwijfeld tegen in een studentenhuis. Welk type ben jij?

1. De agressieve huisgenoot
Er is altijd wel één huisgenoot in het huis die wekelijks boze berichtjes in jullie groepsapp stuurt over dat iedereen zijn troep moet opruimen en de muziek zachter moet. Dit gaat vaak gepaard met veel uitroeptekens(!!!) en heftige smileys. Daarnaast houdt zij er ook van om briefjes op te hangen met termen als ‘opruimen a.u.b.’ en ‘afblijven!’.

2. Het spirituele type
Deze huisgenoot is nét terug van wereldreis en heeft zichzelf helemaal her(ge)vonden! Tenminste, dat zegt ze zelf. Ze draagt opeens gekleurde broeken en het ruikt altijd naar wierook in haar kamer. Ruzie krijg je nooit met haar, want zij is altijd 100% zen.

3. De moeder
De moeder van het huis weet álles over iedereen. Of je wasje al klaar is, wanneer je tentamens zijn en dat je vanochtend geen tijd meer had om te ontbijten, waarna je vervolgens een preek krijgt over hoe belangrijk het ontbijt wel niet is en waarom jij dit ab-so-luut nooit meer mag overslaan.

4. Het koppel
Je huisgenootje heeft sinds kort een vriend en ze is happy in love. Voor je het weet heb je opeens twee huisgenoten voor de prijs van één. Gezellig samen jullie favoriete serie kijken? Vanaf nu kijk jij liever op je kamer, want het lijkt wel alsof jij naar een real life soap aan het kijken bent op de bank naast je…

5. De fitgirl
Jij komt net je bed uitrollen, terwijl je huisgenootje er al een halve dag heeft opzitten. Eerst een rondje hardlopen, nog even langs de biologische supermarkt om vervolgens een half uur in de keuken te staan voor een vegan, glutenvrij en lactosevrij ontbijt. Jij bent al blij als er yoghurt in huis is…

6. De sloddervos
Je weet precies waar deze huisgenoot is geweest, omdat zij altijd een spoor achterlaat. Deze persoon ruimt praktisch nooit iets op en dat is wel te zien aan haar kamer. Het lijkt wel alsof er een bom is ontploft en iedereen vraagt zich af waar deze huisgenoot eigenlijk slaapt. Een bed is al in geen jaren meer gespot in deze kamer, waarschijnlijk zit dit ergens verstopt onder een berg met spullen.

7. De poetsmiep
Deze huisgenoot houdt van een clean huis. Je vindt in haar kamer dan ook geen stofje op de vloer en haar bed is elke ochtend keurig opgemaakt. Ook de rest van het huis is altijd spik en span, want dit huisgenootje met lichte smetvrees kan niet tegen kruimeltjes op de vloer.

8. De mannenverslinder
Ook bij deze huisgenoot telt het twee voor de prijs van één-principe. Alleen is die tweede niet steeds dezelfde, maar is het elke avond een ander. Haar telefoon gaat minstens één keer per minuut en ze is dan ook dagelijks meer tijd kwijt aan al haar lovers dan aan haar studie.

9. De party animal
Terwijl jij ‘s ochtends de woonkamer binnenstrompelt om naar college te gaan, blijkt jouw huisgenoot nog wakker te zijn. ‘We houden hier de afterparty, vind je niet erg toch?’

10. Het mysterieuze type
Van deze huisgenoot weet je eigenlijk alleen een naam en geslacht. Verder is hij of zij vrijwel nooit thuis, of zit de deur van de kamer op slot. Je hebt eigenlijk nooit last van deze huisgenoot en hoort niemand klagen, want tja, deze persoon is er toch nooit…

11. De kruimeldief
Op de een of andere onverklaarbare reden verdwijnen er de laatste tijd steeds meer spullen in huis. Dacht jij nog twee paprika’s te hebben voor het avondeten van vanavond, zijn deze opeens spoorloos verdwenen… En hoe kan het dat die Nutellapot nú al leeg is terwijl je het nog geen één keer op je brood hebt gesmeerd? 

12. De zeurpiet
En dan is er altijd nog die zeurkous, die werkelijk waar óveral over zanikt. De verwarming staat te hoog, de koelkast te lang open en dat douchen kan ook best wat korter. Blijkbaar heeft ze nog niet door dat ze totaal genegeerd wordt.

13. Het ochtendmens
Deze huisgenoot lijkt nooit met het verkeerde been uit bed te stappen. Terwijl jij nog even wakker moet worden met een dubbele espresso aan de keukentafel, vraagt zij jou al het hemd van het lijf… Pfff, hoe dóet ze dat?

Lees ook:

Beeld: iStock