Beauty

6 wenkbrauwfouten die je beter niet kunt maken

Je wenkies zijn een belangrijk onderdeel van je gezicht, maar man… Wat is het toch lastig om er iets van te maken. Of je nu een doorgewinterde beautyliefhebber bent of net om de hoek komt kijken, je wenkbrauwen bijtekenen is blijft een pittige klus. Vooral als je de vorm wil aanpassen. Gelukkig kun je na het lezen van dit artikel de volgende zes fouten voorkomen. 

1. Te veel epileren
Met te veel epileren bedoelen we in dit geval dat je per keer te veel haartjes weghaalt, waardoor je de natuurlijke vorm van je wenkbrauw verliest. Het is hartstikke normaal om tussen je wenkbrauwen haartjes te hebben, maar waak ervoor dat je niet zoveel begint met plukken dat je wenkbrauwen verder uit elkaar gaan staan. De ultieme tip is om je wenkbrauwen in eerste instantie aan een specialist toe te vertrouwen, zodat je al een mooie vorm hebt. Dan hoef je alleen de wilde haren weg te plukken.

2. De verkeerde kleur kiezen
Het overkomt de besten: je koopt een wenkbrauwpotlood/-gel/-poeder en je gaat vrolijk ermee aan de slag, omdat je ervan uitgaat dat het de goede kleur voor je is. Als je eenmaal een blik in de spiegel werpt, zie je dat er iets niet klopt… De kleur oogt wel heel raar. Oeps, de verkeerde kleur! Om dit te voorkomen moet je je vooral niet vasthouden aan je haarkleur als je wenkbrauwproducten koopt. Als je lichtblond haar hebt, is de kans bijvoorbeeld al groot dat je wenkbrauwen donkerder zijn. Dat maakt helemaal niet uit, zo lang de producten qua ondertoon (koel of warm) matchen met je haarkleur.


via GIPHY

3. Wenkbrauwstencils gebruiken
Een paar jaar geleden waren wenkbrauwstencils helemaal hot en dat is aan de ene kant te begrijpen. Het is hartstikke handig om te gebruiken, omdat je in één keer de juiste vorm hebt, maar hoe weet je nu eigenlijk of er vorm voor jou bij zit? Precies… Bij twijfel laat je deze stencils liever links liggen.

4. Wenkbrauwen gelijk maken
Je hebt het ongetwijfeld meerdere keren gehoord… Wenkbrauwen zijn zusjes, geen tweelingen. Daarmee willen mensen zeggen dat het oké is dat je wenkbrauwen niet identiek zijn aan elkaar en dat ze dat ook helemaal niet hoeven te zijn. Natuurlijk is het mogelijk om hier en daar aan de slag te gaan met een wenkbrauwpotlood om de vorm vergelijkbaar te maken, maar écht veranderen is negen van de tien keer geen goed idee.

5. Haar weghalen aan de bovenkant
De snelste manier om de vorm van je wenkbrauw op een (niet goede) manier te veranderen, is door de haartjes boven je wenkies weg te halen. Het is namelijk heel verleidelijk om al snel te veel weg te halen, waarna je pas van een afstand ziet dat je wenkbrauwen niet meer hetzelfde zijn. Blijf vooral van de natuurlijk vorm van je wenkbrauw af of laat het over aan iemand die daar haar geld mee verdient, want dan ben je vast en zeker veel blijer met hoe ze eruitzien.


via GIPHY

6. Te hardhandig te werk gaan
Je kent het wel. Vijf minuten geleden had je al de deur uit moeten zijn, je bent amper aangekleed én je wil nog je make-up doen. Totale stress. De kans is dan zeker aanwezig dat je veel te hardhandig te werk gaat met je potlood, waardoor je wenkbrauwen eerder op harde strepen lijken dan op natuurlijke haren. Probeer daarom altijd zachtjes je wenkbrauwen in te vullen.

Bron: lifehack.org, glamour.com, cosmopolitain.co.uk | Beeld: iStock