Astrologie

2024 is een 8-jaar: dit heeft het jaar voor je in petto

2024-8-jaar

2024 is nog maar net begonnen en volgens de astrologie staat er heel wat op ons te wachten! Zo is 2024 een 8-jaar, wat heel wat verandering met zich meebrengt. Dit is wat 2024 als 8-jaar voor ons in petto heeft!

2024 is een 8-jaar

Volgens de numerologie is 2024 dus een zogenoemd 8-jaar. Maar wat betekent dat nou eigenlijk? Heel simpel gezegd, is dit omdat als je alle nummers van 2024 (2+0+2+4) je natuurlijk het getal acht krijgt. En zoals je waarschijnlijk wel weet, wordt ieder nummer geregeerd door een andere planeet. Daarbij wordt iedere planeet weer geregeerd door een bepaald sterrenbeeld. In dit geval wordt het nummer acht geregeerd door Saturnus. En van welk sterrenbeeld is Saturnus de heerser? Juist, van de Steenbok. Maarre, wat heeft 2024 als 8-jaar dan voor ons in petto?

Wat houdt een 8-jaar in?

Om erachter te komen wat 2024 voor ons in petto heeft, moeten we er eerst achterkomen wat een 8-jaar precies inhoudt. Het klinkt namelijk best wel een beetje spannend, maar no worries. Het is alleen maar positief! Tarot-lezeres Blue June vertelt dat een 8-jaar een verandering markeert in de spirituele zoektocht dat een 7-jaar – zoals 2023 – met zich meebracht. Een 7-jaar staat namelijk voor introspectie en nieuwsgierigheid. In een 8-jaar, zoals 2024, is het tijd om dit harde werk aan de buitenwereld te tonen en hier de vruchten van te plukken.

“Een universeel 8-jaar kan ongelooflijk krachtig zijn omdat we vrij gemakkelijk toegang hebben tot alle vruchten van onze arbeid. Maar het vereist wel dat we snel overschakelen van het zweven in de etherische, spirituele verlichting van het 7-jaar dat we verlaten naar assertieve actie en het onderhouden van een goed doordacht plan dat het 8-jaar met zich meebrengt”, zegt June.

Actie ondernemen

Zoals nu wel duidelijk is geworden, staat 2024 dus in het teken van actie ondernemen. Probeer wat vaker voor jezelf op te komen en spreek je eigen waarheid. Mensen die duidelijk en eerlijk zijn, worden beloond door het universum. Let alleen wel op dat je eigen kracht vinden niks hoeft weg te nemen van die van een ander. Geloof in jezelf en probeer voor belangrijke moment het nummer acht te visualiseren. Op die manier gebruik je dit 8-jaar in je voordeel!

Je weet waarschijnlijk wel dat alles bestaat uit energie en trillingen. Als jij bijvoorbeeld niet goed in je vel zit, stuur je lagere vibraties uit dan wanneer je wél goed in je vel zit. Nou, op deze manier wordt 2024 een jaar van hoge vibratie. Dit heeft alles te maken met de mooie, symmetrische vorm van het nummer acht. Het nummer wordt geassocieerd met flow en balans en het staat voor oneindigheid. Er is een begin en een eind, maar niks is ooit echt voorbij.

Dit jaar kan het zijn dat je door de kracht van de numerologie soms het zicht verliest in je werk. Misschien werk je wel teveel, of neem je teveel hooi op je vork. Daarom is het jouw doel om je innerlijke kracht te vinden. En als dit je eenmaal lukt, zullen de vruchten van 2024 zich vanzelf afwerpen. Enne, vergeet along the way natuurlijk niet te genieten van deze reis. 2024 wordt een bijzonder jaar!