Health

7 tips om weer fit te worden tijdens je herfstdip

Voel jij je lusteloos, heb je geen energie en is je motivatie helemaal verdwenen om naar de sportschool te gaan? De herfstdip hakt er bij velen in, daar is niks geks aan. Maar we willen er het liefst wel zo snel mogelijk vanaf. Girlscene geeft daarom vandaag 7 tips om weer back in shape te komen door middel van workouts én gezond eten.

Het is niet heel aantrekkelijk om in de herfst de deur uit te gaan voor een rondje hardlopen of op de fiets richting de sportschool, maar wij verzekeren je: je voelt je daarna gelijk een stuk energieker. 

1. Ga hardlopen
Wat zo leuk is aan hardlopen is dat je het overal kan doen. Je bent niet afhankelijk van sportschooltijden en mocht het regenen heb je altijd nog de loopband. Dat betekent nooit meer excuses, ladies ;-).

2. Sport in de ochtend
Zelfs als je geen ochtendmens bent kan het helpen om ‘s ochtends meteen te beginnen met sporten. Je zult je goed voelen dat je het sporten er al op hebt zitten en je bent ‘s avonds vrij om te doen waar je zin in hebt.

3. Wandel na het eten
Heb je een lange dag gehad en écht geen energie meer om te sporten? Ga dan even een blokje om, gewoon even wandelen. Heb je toch nog even je dagelijkse beweging, wat frisse lucht én wat calorieën verbrand.

4. Doe de 10 minuten work out
YouTube staat er vol mee en er zijn ook verschillende apps die workouts van maar tien minuten aanbieden. 

5. Ga voor een home workout
Heb jij geen geld voor de sportschool of geef jij je geld liever aan iets anders uit? Ga gewoon thuis sporten. Er zijn heel veel workouts die je gewoon prima thuis uitvoert. Dus hup, die sportlegging aan en gaan! Kijk op YouTube voor handige video’s, of wat dacht je van Blogilates? Go for it en vind je motivatie weer terug.

6. Zoek een sport buddy
Niks werkt beter dan een sport buddy. Vraag een vriendin om mee te gaan sporten en motiveer elkaar wanneer één van jullie geen zin heeft om richting de sportschool te gaan. Hoe meer vriendinnen meedoen, hoe leuker het wordt. Maak met z’n allen een groepsapp aan en deel foto’s van jullie progressie. Voor je het weet ben jij weer helemaal de oude!

Sporten is natuurlijk goed voor je lichaam, maar daar hoort natuurlijk wel een gezonde levensstijl bij. Je doet het natuurlijk niet allemaal voor niks. Deze producten helpen jou een handje extra tijdens het najaar:

6. Slik vitamine D
In de zomer doen we voldoende vitamine D op door het zonlicht, maar zodra de ‘r’ in de maand komt, hebben veel mensen extra vitamine D nodig. Tijdens deze maanden kun je ervoor kiezen om supplementen te slikken.

7. Eet gezond
Dat klinkt natuurlijk logisch, maar is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit zijn de beste superfoods voor het najaar:

♥ Boerenkool. Dit is de ideale wintergroente. Dit groene spul zit namelijk boordevol met ijzer, wat zorgt dat je bloedcellen zich beter vullen met glucose. Hierdoor krijg je meer energie. Je hoeft niet per se gelijk een stevige stamppot op tafel te zetten, je kan ook een boerenkoolsalade, quiche of boerenkoolchips maken.

♥ Goji bessen. Deze besjes boosten je immuunsysteem, hebben een positieve invloed op je bloeddruk en bevorderen je spijsvertering.

♥ Zalm. Wel een beetje prijzig, maar dat is het geld absoluut waard. Een stuk gerookte zalm van 100 gram bevat namelijk veel vitamine D en dat is nou nét wat wij missen in de winter!

8. Neem een warm ontbijt
Ga bijvoorbeeld voor warme havermout met amandelmelk of maak boekweitpannenkoekjes. Dit geeft je een super energieboost in de ochtend. Ben je gelijk klaar voor een intensieve workout!

Lees ook:

Bron, bron