Food

Zo maak je een regenboogtaart in 10 stappen

Redactie

Op de Girlscene redactie denken wij tijdens het ontbijt al aan de lunch. Hebben we net onze lunch opgegeten? Dan is het alweer tijd om na te denken over het avondeten. Het is wel duidelijk, wij zijn gek op eten en nieuwe recepten proberen en delen de lekkerste, goedkoopste of meest vreemde recepten graag met jullie. Ben je binnenkort jarig? Dat komt goed uit, want vandaag laten wij je zien hoe jij deze toffe regenboog taart maakt.

Zet dit maar alvast op je boodschappenlijstje:
♥ 100 gram boter
♥ 1 pak theebiscuit
♥ 4 pakjes monchou/roomkaas (225 gram per stuk)
♥ 200 milliliter sour cream
♥ 200 milliliter slagroom (ongeklopt)
♥ 4 eieren
♥ 200 gram suiker
♥ eetbare kleurstof gel (wij gebruiken hier violet, roze, groen en geel)

Daarnaast heb je nodig:
♥ een mixer
♥ een taartvorm (29 cm)
♥ blender (optioneel)
♥ zilverfolie

Stap 1: Doe de koekjes in de blender en wacht totdat het verkruimeld is. Heb je geen blender? Je kunt ook een (stampot)stamper gebruiken om de koekjes fijn te maken. 

Stap 2: Doe de verkruimelde koekjes met de boter in een kom en mix het goed door elkaar op een medium stand. Dit duurt ongeveer vijf minuten.

Stap 3: Vouw zilverfolie om de taartvorm, zodat je taart straks niet blijft plakken. Vul daarna de taartvorm met de het beslag dat je zojuist gemixt hebt. Druk het goed aan met de achterkant van de lepel, zodat je bodem straks niet uit elkaar valt.

Stap 4: Schuif de taartbodem in de oven en bak hem voor tien minuten op 100 graden. Dit is de basis van je taart. Laat het goed afkoelen voordat je verder gaat.

Stap 5: Doe de roomkaas, slagroom, zure room én de suiker in een kom en mix het goed door elkaar. Voeg één voor één de eieren toe, zodat alles goed wordt verdeeld.

Stap 6: Dan begint nu het leuke gedeelte! Verdeel je beslag in vier verschillende kommetjes, voeg de kleurstof toe en mengen maar. Begin met echt een héél klein beetje, want het geeft super veel kleur af.

Stap 7: Pak vier verschillende lepels en voeg steeds een lepel van een andere kleur toe aan de taartbodem.

Stap 8: Meng met de achterkant van de lepel de kleuren door elkaar, zodat er een mooi patroon ontstaat. Dit ziet er al vet uit, right?


Stap 9: Leg de taart op een bakplaat met een rand. Schuif de bakplaat in de oven en schenk hier vervolgens kokend water op. Ik – Roos – deed het in omgekeerde volgorde, was toch niet zo handig. 😉 Bak de taart anderhalf uur op 175 graden.

Stap 10: Laat de taart in de oven staan tijdens het afkoelen om breuklijnen te voorkomen. Afgekoeld? Helaas moet je er nog even naar blijven kijken voordat je mag proeven, want het moet eerst nog een paar uur in de koelkast. Je kunt de taart dus het beste ‘s avonds maken, zodat je de dag erna gelijk kunt aanvallen!

Lees ook:

Must reads 👀