News

Vrienden bedenken geniale truc waardoor je fiets nooit meer wordt gestolen

Nederland staat bekend als een ‘fietsland’ en vrijwel iedereen is in het bezit van een fiets. De fiets is makkelijk, goedkoop en ook nog eens heel goed voor je gezondheid. Eén nadeel: fietsen worden heel vaak gestolen. Daar hebben een aantal vrienden iets op bedacht. Hierdoor stelen dieven jouw fiets nooit meer!

Loop je naar de plek van je fiets, zie je ‘m niet meer staan. Nee hè, fiets gestolen… Fietsen stelen gebeurt heel vaak in Nederland en dieven worden steeds slimmer. Zelfs het dikste slot kan niet meer garanderen dat jouw fiets blijft staan. 

Dat overkwam ook Daniel Idzkowski. Hij ging met zijn dure fiets naar een lunchafspraak en zette ‘m vast met twee zware hangsloten. Zijn fiets bleek tóch weg te zijn toen hij met zijn twee vrienden weer buitenkwam. Dat kan zo niet langer, dachten de vrienden. 

Watch on YouTube

Het drietal heeft een slot ontworpen waar de dief van gaat overgeven als hij het slot openzaagt. Het is een in koolstof en staal uitgevoerd slot met een holle kamer waarin drie gassen zijn opgeslagen. Als een dief het slot openzaagt dan komt het gas vrij en spuit het in de richting van de breuk naar buiten. Hierdoor gaat de dief braken en heeft hij tijdelijke ademhalingsproblemen. 

De vrienden hebben het slot SkunkLock genoemd en ze willen ‘m nu de markt op krijgen. Het slot valt overigens binnen de wetten van vijftig verschillende staten en steden in de Verenigde Staten en voldoet ook aan de Europese regelgeving. Het is dus nog even afwachten of we het slot ooit kunnen kopen, maar de vrienden zijn op dit moment druk bezig met een crowdfunding om hun geniale ontwerp te kunnen realiseren.

Lees ook:

Bron