Beauty

Dit zijn de oorzaken van jouw dunne haar

De meeste meiden verliezen 50 tot 100 haren per dag. Jep, zoveel! Maar sommige meiden verliezen veel meer haren per dag of hebben gewoon super dun haar van zichzelf. Je elastiekje moet oneindig vaak om je staart, conditioner komt bij jou de douche niet in en volume? Ja, misschien voor vijf seconden… Dit komt je vast bekend voor als jij bij die laatste categorie hoort. Vandaag leggen wij jou uit wat de oorzaak kan zijn van jouw dunne bosje haar.

1. Je stresst teveel
Ben jij een echte stresskip? Stress jij ‘m al bij een tentamen dat pas over vijf weken is? Of je nou fysieke of emotionele stress hebt, het is nou eenmaal slecht voor je haar. Gun jezelf eens wat vaker een rustmomentje. Ga in bad, pak er een serie bij, snacks gereed en chillen maar.

2. Je haar heeft het zwaar te verduren
De föhn, de stijltang, en niet te vergeten, de krultang. Ze staan allemaal bij jou in de kast en worden regelmatig door je haar gehaald om een bad hair day te voorkomen. De hitte kan ervoor zorgen dat jouw haar een stuk dunner wordt. 

3. Je vergeet je hoofdhuid
Onze huid krijg alle aandacht. Maskertje hier, peeling daar. Dus waarom onze hoofdhuid niet? Het is belangrijk om je hoofdhuid goed te verzorgen en te wassen met een shampoo die past bij jouw haar. Een te sterke shampoo kan de hoofdhuid namelijk irriteren, wat resulteert in een slechte conditie van je haar.

4. Je eetpatroon is veranderd
Het is echt waar: wat je erin stopt, zie je ook aan de buitenkant. Wanneer jij een tekort hebt aan bepaalde voedingsstoffen kan dit haaruitval veroorzaken. Even checken dus!

5. Je hebt een tekort aan ijzer
Zoals we net al aangaven moet je goed letten op je eten. Een ijzertekort is een veelvoorkomend probleem, waarvan veel mensen niet eens weten dat ze hier last van hebben. Het is dan ook niet altijd even makkelijk om genoeg ijzer binnen te krijgen, zeker als je veganist of vegetariër bent. Probeer hier goed op te letten en kies goede vervangers uit.

6. Je pil is de boosdoener
Hoewel de pil veel voordelen heeft, heeft ook elk voordeel z’n nadeel. De pil beïnvloedt namelijk je hormonen, wat er voor kan zorgen dat je nu meer haaruitval hebt dan voordat je met de pil bent gestart. 

7. Je ouders hebben ook dun haar
Dit wil je waarschijnlijk liever niet horen, maar helaas kan dun haar ook erfelijk zijn. Kijk op de verjaardag van je vader eens rond om te checken of meer familieleden kampen met dit probleem.

Maar, meiden niet getreurd. In dit artikel lees je hoe jij je dunne haar omtovert tot een volle bos!

Lees ook:

Beeld: iStock