News

Deze dierenarts pleegt gruwelijke daad bij kat van buurvrouw

Alle dierenartsen houden van dieren. Waarom zou je anders dat beroep kiezen? Maar Kristen Lindsey bewijst het tegendeel. De dierenarts komt groot in het nieuws omdat ze iets verschrikkelijks heeft gedaan bij de kat van haar buurvrouw. Kristen moest voor de tuchtraad verschijnen en velen vinden dat haar straf veel te laag is…

Niemand had gedacht dat Kristen dit ooit zou doen. Ze is tenslotte dierenarts. De vrouw zette de wereld op z’n kop toen ze een pijl door de kop van de kat van haar buurvrouw schoot. Alsof dat nog niet erg genoeg was, plaatste ze een foto met haar ‘verovering’ op Facebook. “Mijn eerste vangst met pijl en boog. Dierenarts van het jaar award gaat naar mij!”, schrijft ze trots bij de vreselijke foto. 

De foto schoot bij veel mensen in het verkeerde keelgat, vooral omdat ze dierenarts is. Kristen claimt dat ze sinds het nieuws wordt bedreigd met de dood. Haar harteloze daad heeft er ook toe geleid dat ze voor de tuchtraad moest verschijnen. Deze raad bepaalt of zij haar beroep nog mag uitoefenen. 

View post on Twitter

Kristen zegt dat ze dacht dat de kat wild was. In een deel van Amerika is jagen op wilde dieren niet verboden. Kristens advocaat Brian Bishop claimt dat jagen op wilde dieren heel normaal is in haar community en geeft social media de schuld van de enorme ophef rondom dit nieuws. 

Maar de tuchtraad neemt de daad wel serieus en heeft haar vergunnig voor een jaar ingetrokken. Ook heeft ze vier jaar voorwaardelijk. Bovendien is ze sinds de gruwelijke daad ontslagen bij de Brenham Animal Clinic waar ze werkte. Veel mensen zijn het niet eens met de beslissing van de tuchtraad en vinden dat Kristen een veel hogere straf verdient en zelfs nooit meer mag werken als dierenarts. 

Wat vind jij: is Kristens straf te laag?

Bron

Must reads 👀