Food

VIDEO: de schokkende waarheid waarom je nooit meer snoep wil eten

Een dropje, winegum of toch een zure mat. Rond vier uur krijg je er ineens enorme trek in. Je lichaam vraagt om suiker en je twijfelt: zal je nu wel of niet toegeven aan je craving? Waarschijnlijk twijfel je of je het snoepje zal eten omdat je net al een stuk taart achter de kiezen hebt, maar er is een veel belangrijkere reden om géén snoep te eten. Kijk maar mee… 

Dat snoep niet heel goed voor je is hoeven we je niet te vertellen. Snoep is calorierijk en niet goed voor je tanden. Maar er is nog een reden om geen snoep te eten. Weet jij bijvoorbeeld dat er koeienmerg in drop zit? Veel soorten snoep bevatten gelatine, gemaakt van koeienbot of varkenshuid. Je leest het goed, aan veel snoepjes worden producten toegevoegd die afkomstig zijn van dode dieren. 

Erg schokkend als je dit nog niet wist en tegen dierenleed bent. Maar misschien wist je deze informatie al wel. Dan blijft het alsnog erg abstract. Tja, je weet dat snoep onder andere van dieren wordt gemaakt, maar dat zegt je niet zoveel. Om het concreter te maken, heeft Alina Kneepkens een korte documentaire gemaakt. 

De onderstaande video duurt slechts 1:38, maar opent je ogen. De documentaire neemt je mee in het proces hoe een snoepje wordt gemaakt. Het begint bij de moment en eindigt bij… een varken. Kijk op eigen risico!

 

Lees ook: