Fashion

3 winterjassen die je aan je garderobe wil toevoegen

Kijk, het is helemaal niet zo erg dat de winter in aantocht is. Het is eindelijk weer oké om ongegeneerd warme chocolademelk te drinken en met het koude weer heb je des te meer reden om nieuwe items aan je garderobe toe te voegen! De Girlscene redactie moest in ieder geval drastisch op zoek naar een nieuwe winterjas en één ding weten we: bij Costes slagen we altijd.

Off to Costes we went! We grijpen uiteraard iedere gelegenheid aan om wéér op zoek te gaan naar de perfecte winterjas – zoals ieder jaar… – en gelukkig zijn we goed geslaagd. Met een duidelijke visie in ons hoofd (Danique wilde zwart en chic, Renée grijs en lang en Emma een warme én leuke jas) stapten we de winkel in én gingen we met een grote tas aan onze armen naar buiten. Jep, als je een mooie winterjas wil scoren, dan weet je waar je moet zijn.

Deze winter spot je vooral stoere jacks en mooie mantels in het straatbeeld en wisselen zwart, lichtgrijs en legergroen elkaar af. Van een korte bomberjack tot een lange damesjas: er is voor ieder meisje wel iets te vinden dat bij haar past. We like. Wij hebben onze huidige favorieten in ieder geval alvast geselecteerd, dus kijk je mee?


Danique | Costes wollen mantel | €169,95




Danique wist precies wat ze wilde. Een zwarte lange jas, die je chic kunt dragen maar ook casual. Oh, en een leuke panterjas is ook welkom, maar toen er een beslissing gemaakt moest worden wist ze het zeker: de zwarte mantel it is. Deze jas is juist mooi door de eenvoudigheid – mooie pasvorm, een simpele knoop en verder geen poespas. En in combinatie met een fijne sjaal is ‘ie ook prima te combineren op een koude winterdag. Like!


Emma | Costes hooded wool coat | €139,95


Emma heeft een kast vol met tussenjassen, maar een echte winterjas ontbrak nog in haar garderobe. Totdat dit prachtige grijze exemplaar op haar pad kwam! Perfect voor de komende winterdagen en dankzij de lengte lekker warm op de fiets. De capuchon komt ook goed van pas als het regent, maar je kan ‘m er ook afhalen. Whatever you like!


Renée | Costes wollen maxi jas | €169,95




Renée zag deze jas tijdens de perspresentatie van de Costes herfst-/wintercollectie en zodra ze ‘m in haar vizier kreeg werd ze verliefd. Deze jas stond meteen hoog op het lijstje! Een lange mantel is perfect als het buiten guur is, de kleur is eens wat anders dan de zwarte jassen die al in haar kast hangen en met een mooie band om de taille heb je tenminste een keer wél taille in je winterjas. Je begrijpt het al, deze jas mocht zonder nadenken mee naar de kassa en ook fijn: hij zit perfect.

Lees ook:

*Dit artikel is geschreven in samenwerking met Costes

Must reads 👀