Lifestyle

Zo kom je erachter of iemand écht blij is met je cadeau

Heerlijk eten, cadeautjes en vooral heel veel gezelligheid. Sinterklaas en de kerstdagen staan voor de deur en bij feest horen natuurlijk cadeaus. Niets leuker dan éindelijk die cadeaus uitpakken die jou al dagen liggen aan te staren. Maar zijn de mensen ook blij met jouw cadeaus? Twijfel je of iemand blij is met jouw zorgvuldig uitgekozen cadeau en wil je weten of het niet de volgende dag al op Marktplaats staat? Zo kom je erachter!

Dit zijn de tekenen dat iemand stiekem helemaal niet blij is met je cadeau:

♥ Achterover leunen
Wist je dat mensen dus letterlijk afstand nemen als ze iets niet leuk vinden? Leunt hij of zij dus naar achteren als diege ziet wat er in het pakje zit? Dan bestaat er een grote kans dat het ergens onderin de kast belandt…

Gezicht aanraken
Uit onderzoek is gebleken dat mensen die liegen vaker hun gezich aanraken. Dit doen zij, vaak onbewust, om zo de ogen en mond proberen te verbergen.

♥ Fronsen
Zie je kleine rimpeltjes ontstaan tussen de ogen van de ontvanger? Geen goed nieuws… In veel gevallen is iemand dan helaas eigenlijk niet zo blij met je cadeau.

Een half lachje
Er zijn veel verschillende soorten lachjes. Met een brede glimlach weet je dat je goed zit, maar wanneer een persoon een half lachje op zijn gezicht weet te toveren, heeft het hem of haar dit waarschijnlijk erg veel moeite gekost.

♥ Lichaamstaal
Mensen zeggen misschien wel dat ze iets héél leuk vinden, maar lichaamstaal verraadt vaak wat iemand er daadwerkelijk van vindt. Iemand kan dus positief praten over het cadeau, terwijl hij met zijn hoofd nee schudt.

♥ Voet tikken
Wanneer we stressen gaan wij dingen doen om de stress te verbergen. We wippen van het ene op het andere been of beginnen met onze voet zenuwachtig te tikken. Let hier dus goed op. Handig om te checken of  je dan misschien beter de bon mee kan geven. 😉
 

Dit zijn tekenen dat iemand (gelukkig) wél blij is met jouw cadeau:

♥ De wenkbrauwen gaan omhoog
Als iemand oprecht blij is met jouw cadeau licht het gezicht op, gaan de wenkbrauwen omhoog en komt er een natuurlijke glimlach op het gezicht. Bingo!

♥ Naar voren leunen
Net zoals mensen naar achter gaan leunen als zij iets niet leuk vinden, leunen mensen naar voren als ze een cadeau wél leuk vinden. 

♥ Handen
als mensen een dakje met de handen vouwen, mag je ervan uitgaan dat iemand de waarheid spreekt. Vertelt iemand dus uitgebreid hoe blij hij of zij is met jouw cadeau, kijk dan even sneaky naar de handen en je weet of het echt waar is.

Lees ook:

Bron