Lifestyle

Fan-tas-tisch: hierdoor hoef je nóóit meer zelf je wiskunde huiswerk te maken

Snap je nog steeds niets van de stelling van Pythagoras? Duizelen de getallen voor je ogen als je je voorbereid op een proefwerk? Maak je geen zorgen, Girlscene heeft heel goed nieuws voor iedereen die een gigantische hekel heeft aan wiskunde. Je hoeft je huiswerk namelijk nooit meer zelf te maken! Lees snel verder om erachter te komen wat dat inhoudt.

Eerlijk, ook de Girlscene redactie behoorde niet tot de beste van de klas als het om wiskunde ging. Soms ben je nu eenmaal veel beter in andere vakken. Zoals talen, of juist geschiedenis. Hoe dan ook, mocht je echt door de bomen (of wiskundige wortels…) het bos niet meer zien: er is hoop voor je. Echt. Er lopen namelijk briljante mensen op de wereld die het leven voor wiskundeleken een stuk makkelijker hebben gemaakt.

Er bestaat namelijk een app en geloof ons, die app heb je al veel eerder in je leven nodig gehad. PhotoMath is namelijk het wiskundige wonder dat iedere som voor je oplost én je zelfs nog eens stap voor stap kan uitleggen hoe je zelf tot dat antwoord kan komen. Het enige wat je hoeft doen is die ene ingewikkelde som scannen in de app met de camera van je telefoon, en de app doet de rest van het werk voor je. Geniaal, of niet? Kon je rekenmachine dit maar automatisch… 😉

In principe hoef je dus nooit meer zelf je huiswerk te maken, maar let op: dat is uiteraard niet echt aan te raden. Telefoons zijn nog steeds niet toegestaan tijdens de eindexamens en uiteindelijk sta je er dan toch alleen voor. Aangezien wiskunde toch een vrij belangrijk vak is om met een voldoende af te sluiten – mocht je je diploma willen halen, waar we vanuit gaan – adviseren we vooral om PhotoMath als extra hulp te gebruiken als je er zelf niet helemaal uitkomt. 

You’re welcome!

Lees ook: