Lifestyle

Snapchat voert twee grote veranderingen door en het is precies wat we nodig hebben

Het is de vraag waar het precies aan ligt, maar met iedere update die Snapchat uitvoert gaat het internet – en iedereen met de app op zijn of haar telefoon – los. Zelfs de kleinste updates zorgen voor de grootste ophef. Gelukkig luistert Snapchat, want er worden nu twee grote veranderingen doorgevoerd waar je zeer blij van wordt!

Hoe fijn is het om een keer positief Snapchat nieuws op je beeldscherm te zien?! Stiekem werden we op de Girlscene redactie een beetje gek van alle veranderingen in de app. Natuurlijk zijn veranderingen nodig om de app beter en gebruiksvriendelijker te maken, maar juist met dat laatste had Snapchat het nogal moeilijk. Zo word je sinds maart ineens geforceerd om Stories achter elkaar te bekijken, terwijl je dat liever misschien niet doet. Tot nu!

Eén van de drastische veranderingen die je binnenkort zelf gaat ervaren is namelijk dat Stories niet meer automatisch achter elkaar worden afgespeeld. YAY! Kijk, soms heb je nu eenmaal geen zin om het Verhaal van iedereen te bekijken, maar omdat Snapchat het wel automatisch afspeelt verschijnt het alsnog voor je neus. Mocht je daar een intense hekel aan hebben, dan klinkt deze update als muziek in je oren. Maar wacht even, daar blijft het niet bij. De nieuwe update heeft namelijk nog een nieuwe functie: je kunt de mensen aantikken waarvan je hun Verhaal wil zien, waarna de snaps achter elkaar afgespeeld worden. De functie blijft dus semi-bestaan, maar je hebt nu tenminste wél zelf in de hand wat je bekijkt.

In ander Snapchat nieuws, een verandering die nog niet zo heel lang geleden is doorgevoerd, wordt nu teruggezet. Vind je niet dat Discover wel erg hoog op de pagina staat? Precies, die accounts – waar je misschien helemaal geen interesse in hebt – krijgen een plaats onderaan de app, waardoor snaps van je vrienden hoger komen te staan.

Dus hè, hè, eindelijk nieuws waar veel gebruikers GEEN problemen mee hebben! We like.

Lees ook:

Bron