Fashion

Dit betekenen de namen van jouw favoriete merken als Adidas en Starbucks

Je loopt over het station met jouw nieuwe Adidas sneakers en je pas bestelde outfit van Asos. Onderweg haal je nog even een Pumpkin Spice Latte bij Starbucks. Je hebt zo je favoriete merken die jij eigenhandig sponsort met jouw maandsalaris (oeps!). Hoewel je het assortiment uit je hoofd kent, weet je waarschijnlijk niet hoe jouw favoriete merken aan hun naam zijn gekomen. Tot nu, want Girlscene legt het je haarfijn uit! 

Adidas
Nee, Adidas staat niet voor ‘All day I dream about soccer’. Dat is puur toeval! Adidas is opgericht door Adolf Dassler, die ook wel Adi werd genoemd. Hij plakte er een deel van zijn achternaam aanvast en de merknaam was geboren! 

Nike
Dit merk heeft haar naam te danken aan Nikè, die Griekse godin van de overwinning. En overwinnen wil je natuurlijk in de sport! 

Asics
Is Asics jouw favoriete sneakermerk? Dan mag je nooit meer vergeten dat de naam een afkorting is van Anima Sana In Corpore Sano, wat een gezonde geest in een gezond lichaam betekent.

Starbucks
Starbucks had eerst een andere naam: Peqoud’s. Dit is de naam van het schip uit het boek Moby Dick. Uiteindelijk is de naam veranderd in Starbucks, vernoemd naar Starbuck, de eerste stuurman van Peqoud’s. 

Apple
Een appel was het favoriete fruit van Steve Jobs. Tja, soms is het gewoon heel simpel.

Coca-Cola
De smaak van cola komt van Kola noten en coca bladeren. John S. Pemberton vond de ‘K’ van Kola maar lelijk staan en heeft het veranderd in een ‘C’. 

Asos
Asos is een afkorting van As Seen On Screen. 

Ben & Jerry’s
Ja, Ben en Jerry bestaan echt! Het zijn twee vrienden die elkaar leerden kennen op de middelbare school tijdens gymles. Ze hielden allebei van lekker eten. De vrienden verloren elkaar na de middelbare school uit het oog, maar kwamen elkaar jaren later weer tegen. Toen besloten ze samen een ijsbedrijf te beginnen. Over de naam van het bedrijf hoefden ze niet lang na te denken!

H&M
Zoals je waarschijnlijk wel weet komt H&M uit Zweden en is het de afkorting van Hennes & Maurits. Hennes is het bezittelijk voornaamwoord voor haar in het Zweeds. Het merk richtte zich toen alleen nog op vrouwenkleding. Daarna werd het merk overgenomen door Mauritz Widforss. En zo is de huidige naam geboren!

Samsung
‘Sam’ betekent in het Koreaans drie en ‘sung’ betekent ster. Samsung staat dus eigenlijk voor drie sterren. Het nummer drie staat in Korea ook voor ‘groot en krachtig’. 

Fanta
Tijdens een brainstromsessie vertelde de directeur van Coca-Cola Duitsland zijn werknemers dat ze hun fantasie moesten gebruiken voor de naam. Veel fantasie hadden de werknemers niet nodig om op Fanta te komen!

Nivea
Nivea is Latijns voor sneeuwwit. Dit is weer afgeleid van de kleur die de traditionele Nivea crème heeft. 

Häagen-Dazs
Häagen-Dazs moest Deens klinken, omdat de makers van het ijs dat een chique taal vonden. Zo wilden ze het ijs in de markt positioneren als een premium product. En dat terwijl er helemaal geen umlauts bestaan in de Deense taal!

Lees ook:

Bron, bron