Food

Dit voedsel moet je skippen als je een kater hebt

‘Ik ga noooooit meer drinken’ denk je bij het ontwaken na een iets te gezellig avondje in de kroeg. Je was van plan om het bij een biertje te houden, maar van het één kwam het ander. Voor je het wist vroeg je de barman om nog een rondje tequila en ging je door tot in de late uurtjes. Je wordt de volgende ochtend wakker en weet alweer hoe laat het is, de kater komt natuurlijk later… Met deze tips maak je de kater in ieder geval niet nog erger dan hij al is. Je hebt het al zwaar genoeg, niet?

1. Spicy food
Vermijd pittig eten. Je gooit er het liefst nog een pepertje extra in onder het mom van de alcohol eruit zweten, maarrrr bewaar die Thaise curry maar tot morgen. Je maag is namelijk al busy om al die alcohol te verteren, pittig eten maakt je maag nog meer van streek.

2. Vet voedsel
Voordat je gaat drinken is vettig voedsel een goed plan, maar is het kwaad al geschied? Blijf dan uit de buurt van de snackbar. Hoewel je het liefst grijpt naar hamburgers en pizza met veel kaas, kan je dit maar beter skippen. 

3. Koffie
Een kop koffie om even op te starten, met name op een ochtend met een kater is bijna onmisbaar. Koffie werkt als een echte oppepper, maar niet op de ochtend van je kater. Koffie werkt namelijk dehydraterend en zorgt er zelfs voor dat je nog meer dorst en meer hoofdpijn krijgt dan je al had. Meh.

4. Kruidenthee
Een theetje dan maar? Prima vervanger, maar kies dan niet voor kruidenthee. Dit vertraagt namelijk de afbraak van alcohol. We willen niet dat onze kater langer duurt dan nodig, toch?

5. Sinaasappelsap
Sinaasappelsap bij het ontbijt is een gouden combinatie. Doordeweeks dan. In het weekend is het verstandiger om de sinaasappelpers met rust te laten, want zure vruchten leiden tot overtollig maagzuur en buikpijn.

6. Vlees
Een hamburger gaat er na een avondje stappen natuurlijk wel in! Na veel drank is het suikergehalte in je bloed laag, eiwitrijk voedsel zonder koolhydraten maakt dat helaas alleen maar erger…

7. Paracetamol
‘Maar hoe kom ik dan van die bonkende hoofdpijn af!?’ De combinatie van alcohol en paracetamol is super slecht voor je lever en nieren, denk dus goed na voordat je een tabletje naar binnen gooit. Kies liever voor Ibuprofen.

8. Alcohol
Have a hair of the dog that bit you. Verdring je kater, begin de dag gewoon weer met alcohol! Op het moment zelf lijkt dit misschien te werken, maar dit is gewoon uitstelgedrag. Daarnaast wordt de kater ook nog eens heftiger. Geen goed idee dus!

Wil je weten wat je het beste wél kan doen tegen een kater? Dat lees je hier!

Lees ook:

Bron, bron