Lifestyle

Door deze fantastische app kun je appen zonder internet

Weet je wat ‘eerste wereldproblemen’ zijn in de ogen van het gemiddelde meisje dat niet zonder haar telefoon kan? Onbereikbaar zijn. In een tunnel zitten en niet kunnen appen. Jep, zo drastisch gaat het er soms aan toe. Gelukkig is er een oplossing! Er is namelijk een app waardoor je geen appje hoeft te missen – zelfs als je geen internet hebt.

Zeg maar dag tegen de onbereikbare tijden, want ja: zelfs anno 2016 komt het weleens voor dat je op WhatsApp als een malloot op ‘Stuur’ drukt, terwijl je totaal geen verbinding hebt met wat voor netwerk dan ook. Super frustrerend (en toegegeven: eigenlijk niet iets waar je je druk om hoeft te maken), maar er is nu een oplossing voor in de vorm van een app. 

Bedank de technische mensen met geniale ideeën in deze wereld maar, want de makers van de app FireChat zijn voor degenen die nooit contact met de online wereld willen verbreken nu de helden van 2016. FireChat is namelijk de app die ervoor zorgt dat je waar dan ook altijd berichten kunt versturen én ontvangen. Ja, zelfs als je geen WiFi of mobiel netwerk hebt. We like.

Inmiddels zouden al 5 miljoen mensen de app op hun telefoon hebben geïnstalleerd, maar is wel een catch. Het betekent namelijk niet dat je berichtjes à la de minute ontvangt. In sommige gevallen duurt het tot 20 minuten. Hoe komt dat? Als we het goed begrijpen zweeft je bericht van telefoon naar telefoon totdat het er één bereikt die internet heeft. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat je bericht bij de verkeerde persoon komt, omdat berichten encrypted zijn. Tenzij je het natuurlijk naar de verkeerde persoon stuurt. 😉 Hierdoor is het zelfs mogelijk om te appen in het vliegtuig. Fantastisch, toch?!

Lees ook:

Bron