Beauty

OMG: dit label op make-up verandert jouw leven voorgoed

We weten inmiddels hoe we ons gezicht moeten contouren, hoe we een simpele smokey eye creëren en welke lipstickkleuren ons mooi staan. Althans, we proberen het ;-). We weten aardig wat over make-up, maar er blijkt ook heel veel te zijn wat we nog niét weten. Kijk jij weleens op de labels van make-up? Er is een heel handig label en niemand heeft ‘m nog ontdekt. Terwijl het label zó handig is!

We zijn over the moon als we een nieuw Urban Decay palette of MAC lipstick in handen hebben. Terwijl we dénken dat we de prachtige verpakking aandachtig bestuderen, is er een klein labeltje dat je vast en zeker hebt gemist. Wees eerlijk: heb jij het onderstaande label weleens gezien? En belangrijker nog, weet je wat het betekent? Girlscene vertelt het je onder de afbeelding!

Zoals gezegd weten we best veel over make-up, maar het blijft moeilijk in te schatten wanneer een product over de datum is. Wie heeft er niet stiekem een beautyproduct liggen die je hebt gekregen op je twaalfde ;-). Maar die struggle is nu verleden tijd… dankzij dat handige labeltje! Het kleine ‘potje’ met het nummer achterop een beautyproduct vertelt je hoelang het product houdbaar is. Staat er ’24M’? Dat betekent dat het product 24 maanden houdbaar is vanaf het moment dat je het product opent. ‘9M’ betekent negen maanden, ‘4M’ vier maanden etc… Als je het product langer dan de aangegeven maanden gebruikt werkt het product niet meer optimaal en heb je meer kans op bacteriële infecties. Het kleine labeltje is dus best belangrijk.

En nu denken we maar een ding… waarom wisten we dit niet eerder?!

Lees ook: