News

YES! Heel goed nieuws voor meiden met acne

Als je in de spiegel kijkt en er tot je grote schrik ineens een enorme puist op je gezicht zit ben je niet blij. Een puistenuitbraak is hartstikke vervelend, maakt niet uit of je 14 of 24 bent. Maar er is ein-de-lijk goed nieuws over dit huidprobleem! Onderzoekers hebben ontdekt dat puistjes juist een goed teken zijn. Say what?! We leggen het allemaal uit in dit artikel. 

Heb je last van puistjes? Grote kans dat je dit niet als iets positiefs hebt ervaren. Geloof het of niet, er zit een enorm voordeel aan het hebben van acne! Een recent onderzoek heeft uitgewezen dat acne een voordeel is voor je huid. 

Londense wetenschappers hebben ontdekt dat er verband bestaat tussen acne en een jonge huid. Ja, je leest het goed… jouw huid blijft langer jong! Mensen met acne hebben in hun huidcellen een eigenshap die zorgt dat de huid minder snel veroudert. Dat komt doordat ze langere telomeren in hun DNA hebben. Telomeren zijn stukjes bescherming in de huidcellen die voorkomen dat je huid verourdert. Deze stukjes sterven af naarmate je ouder wordt, maar bij jou duurt dit afsterven langer. Score! De telomeren zijn niet de enige oorzaak dat je huid er minder snel oud uitziet. Als je heftige acne hebt krijg je vaak littekens en die zorgen ervoor dat je huid strakker wordt en jonger lijkt. 

De onderzoekers vermelden erbij dat er meer onderzoek nodig is, maar dit is alvast heel goed nieuws! En die ene puist is nu ook een beetje minder erg ;-).

Lees ook:

Bron