News

Shocking: Student belandt in ziekenhuis na ontgroening

Er doen veel horrorverhalen de ronde over studentenverenigingen en dan vooral de ontgroeningen. Hoewel bij veel verenigingen veiligheid voorop staat, is dat nog niet overal het geval. Studentencorps Vindicat is in opspraak gekomen door een heftig ongeval. Een student is in het ziekenhuis beland tijdens zijn ontgroening…

Heftig nieuws over een studentencorps in Groningen. Een aspirant-lid ligt in het ziekenhuis met hoofdletsel. Dit is gebeurd tijdens zijn ontgroening van Vindicat, een corps dat al vaker negatief in het nieuws is gekomen door heftige ontgroeningen en vorige week nog met een ‘bangalijst’. 

Tijdens de ontgroening zou de student tegen zijn hoofd zijn geslagen door een paar ouderejaars. Hierdoor heeft hij hersenoedeem opgelopen. Hierbij ontstaat vochtophoping, met als gevolg een gevaarlijke zwelling. Het is nog niet duidelijk of de student blijvend hersenletsel heeft. Rector van de vereniging, Stijn Derksen, kan het letsel van de student niet bevestigen en wacht op een reactie van een arts. 

Het is nog niet duidelijk wat de consequenties voor de zes betrokkenen zijn. “Ik spreek niet over daders, maar over mogelijke betrokkenen. Zij zijn tijdens de introductietijd geschorst geweest. In afwachting van het onderzoek krijgen zij andere straffen”, zegt Stijn. Burgemeester van Groningen, Peter den Oudsten, hoopt dat er aangifte wordt gedaan: “Aangifte ligt in een gesloten gemeenschap, zoals Vindicat, niet voor de hand. Maar het kan niet zo zijn dat hun eigen rechtspraak de regels van de Nederlandse rechtsstaat vervangt”, zegt de burgemeester tegen het Dagblad van het Noorden.

Lees ook:

Bron

Beeld: iStock