Lifestyle

Dierendag: 8 tips om je huisdier blij te maken vandaag

Hij is altijd de eerste die jou begroet als je thuiskomt. Hij is er altijd voor je als je het moeilijk hebt en maakt je aan het lachen wanneer je chagrijnig bent. 4 oktober is dé dag dat jij jouw kat, hond of konijn eens (extra) in de watten mag leggen, want dan is het namelijk Dierendag! Let’s get the pet party started…

1. Maak een taart voor je huisdier!
Wij zijn helemaal happy op onze verjaardag als we de kaarsjes mogen uitblazen op een verjaardagstaart. En hé, eigenlijk is Dierendag ook een soort verjaardag toch? Voor jouw trouwe viervoeter hebben wij een leuk receptje bedacht, maar wees vooral creatief!

Dit heb je nodig:
♥ harde brokken
♥ mixer of blender
♥ taartvorm
♥ hondensticks

Meng de harde brokken met wat water tot een mengsel en giet dit vervolgens in de taartvorm. Laat het een nachtje in de koelkast staan en steek de volgende hondensticks als kaarsjes in de taart. We weten zeker dat dit gewaardeerd wordt door je hond.

2. Shoppen
Hoe blij word jij van nieuwe kleding? Koop een leuke outfit voor je hond, zodat jullie er allebei fashionable bij lopen op Dierendag. Alleen een nieuwe halsband mag natuurlijk ook ;-).

3. Knuffelen
Gratis én geweldig: Aaien, aaien en nog eens aaien. Heb je geen huisdier? Geen dan langs bij het asiel, om daar lekker te knuffelen met lieve beestjes.

4. Maak een 3-gangen maaltijd
Maak een echt feest van de maaltijd! Stoom voor je kat bijvoorbeeld een stukje vis of geef je cavia eens als voorgerecht stukjes komkommer of wortel. Dat wordt smullen voor ze!

5. Wandeling
Maak een extra lange wandeling met je hond. Ga bijvoorbeeld naar het bos of het strand en hij heeft de tijd van z’n leven!

6. Koop een (nieuw) huisdier
Heb je nog geen huisdier of zit je hierover na te denken? Dan is dit hét moment om er eentje in huis te nemen. 

7. Verwendagje
Wij vinden het heerlijk om onszelf eens een lekker dagje te verwennen. Manicure, pedicure, lekker in bad… Ga met je huisdier naar de (dieren)kapper, borstel hem eens goed, knip zijn nageltjes of geef hem een nieuwe halsband. 

8. Koop een leuk speeltje
Wedden dat je huisdier de hele dag wil spelen? Een kat maak je tegenwoordig al blij met een kartonnen doos, voor een hond moet je even de deur uit. Bij de dierenwinkel is genoeg keus! Wij hebben alvast de leukste speeltjes voor jouw dier op een rij gezet.

 

Lees ook: