Lifestyle

7 redenen waarom ongesteld zijn helemaal niet zo erg is

Ongesteld zijn is niet de leukste periode in de maand. Opgeblazen gevoel, buikkrampen en je bent de eerste dagen ook nog eens niet te genieten en dát zonder echte reden. Maar hé, bekijk het eens van de positieve kant. Er zitten ook heel veel voordelen aan het maandelijkse feestje! Girlscene somt er zeven op.

1. Je workout is veel effectiever
Dankzij de daling van oestrogeen en progesteron heeft je lichaam een betere toegang tot bepaalde stoffen die jij nodig hebt in de sportschool. Hoewel jij er misschien niet aan moet dénken om tijdens je menstruatie in de sportschool te staan, is dit eigenlijk de perfecte gelegenheid om een workout met hoog energielevel te doen. You go girl!

2. Betere seks
Onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen zich meer seksueel aangetrokken tot een ander voelen op het moment dat ze ongesteld zijn. Wij raden aan om niet gelijk met een scharrel het bed in te duiken. Als je al wat langer een vriendje hebt is dit wel een optie. Kondig het van tevoren wel even aan ;-). Het is misschien niet de meest romantische seks die je ooit gehad hebt, maar sommige vrouwen zweren dat dit de beste seks ooit is. Fijne bijkomstigheid is dat pijn en krampen verminderen na het hebben van een orgasme. Win-win situatie dus!

3. Je leeft langer
Yay! Volgens een Amerikaanse longevity expert is ongesteld zijn dé reden waarom vrouwen langer leven dan mannen. Wij verliezen in een maand een hoop ijzer, dit zorgt voor een verminderde kans op leeftijdsgebonden ziektes. Woehoe, we run the world! 

4. Het zegt dingen over je gezondheid
Door de tijd van de maand weten wij eigenlijk precies hoe ons lichaam functioneert. Is onze ongesteldheid regelmatig? Dan zit het wel goed. Blijft je ongesteld weg? Dan is er iets anders aan de hand. Denk aan overgewicht, ondergewicht of stress waardoor je menstruatie langer uitblijft. Ga bij jezelf na wat de oorzaak kan zijn. 

5. Hét excuus voor een #treatyoself moment
Of een treat yourself week? Alles is toegestaan deze week! Ben & Jerry’s zijn niet langer verboden en chocolade is de hele week je beste vriend. Geen schuldgevoel achteraf, want hé je bent ongesteld…

6. Vrouwen onder elkaar
Je komt er net achter dat je ongesteld bent geworden, maar je hebt niks bij je… Shit. Gelukkig zie je een meisje lopen en vraagt of zij toevallig een tampon bij zich heeft? Yes! De reddende engel. Zonder verder nog iets te zeggen weten jullie precies van elkaar hoe jullie je voelen. Volgende keer samen Ben & Jerry’s eten en Gossip Girl kijken?

7. Je bent niet zwanger!
Ja, natuurlijk… Het geeft ook gelijk de bevesting dat er nog geen sprake is van gezinsuitbreiding. Pfoe, gelukkig maar! Nooit gedacht dat we ooit nog eens blij zouden worden van die nare buikkrampen…

Lees ook: