Food

7 Starbucks drankjes die niet meer dan 100 calorieën bevatten

Of je nu in de stad bent of op het station: je vindt altijd wel tijd om even langs Starbucks te hoppen om je favoriete Frappuccino te halen. Wat zeggen we? Misschien is de White Chocolate Mocha wel je ding. Hoe dan ook, over het algemeen bevatten Starbucks drankjes wel de nodige calorieën. Maar heus niet alles is slecht voor je. Kijk maar.

Je weet heus wel dat iedere dag een Frappuccino drinken niet het meest bevorderlijke voor je figuur is. Net zoals iedere dag McDonald’s eten niet per se een strak plan is. Hoe dan ook, je kunt heus wel van een Starbucks drankje genieten. Of het nu hoog is in calorieën of niet! Wil je een bewustere keuze maken en je suikerinname verminderen? Dan zit je met de volgende opties helemaal goed. De volgende drankjes zijn onder de 100 calorieën en bevatten niet meer dan 20 gram suiker als je een Tall bestelt. 

View post on Instagram
 

1. Cold Brew Coffee
Calorieën: minder dan 5 

Cold brew is koude koffie dat langzaam en koud gebrouwen voor maar liefst 20 (!) uur. Met een scheutje melk kom je in totaal uit op zo’n 30 calorieën en 2 gram suiker.

View post on Instagram
 

2. Iced Coffee
Calorieën: 55 

Het is niet helemaal meer de tijd voor een ijskoffie, maar als je toch de minder zoete toer op wil gaan is de Iced Coffee aan te raden. Ongezoet kom je namelijk uit op 55 calorieën en 0 gram suiker. 

View post on Instagram
 

3. Iced Caffè Americano
Calorieën: 10

Wederom een ijskoffie! Maak van je gewone kop koffie een Iced Caffè Americano. Denk hierbij aan espresso met water (voor een romig laagje) over ijs. Dit is slechts 10 calorieën en bevat geen suiker.

View post on Instagram
 

4. Iced Skinny Mocha
Calorieën: 90

Kun je niet zonder je Mocha? Bestel dan eens een Iced Skinny Mocha. Dan krijg je skinny Mocha saus, espresso, magere melk over ijs. Met 90 calorieën en 7 gram aan suiker is dit nog best een prima optie als je koffie met een smaakje wil. 

View post on Instagram
 

5. Teavana Shaken Iced Tea
Calorieën: 60

Uiteraard hoef je niet naar Starbucks te gaan om enkel een kop koffie te halen. Zo bevat de Teavana thee 60 calorieën en 15 gram suiker en je kunt kiezen uit verschillende smaken, zoals Blackberry Mojito en Peach Green Lemonade.

View post on Instagram
 

6. Starbucks Refreshers
Calorieën: tussen de 45 en 60

Misschien zijn de Starbucks Refreshers wel je go to drankje. In dat geval hoef je je niet schuldig te voelen dat je wederom een Frappuccino met slagroom bestelt. 😉 De smaken Cool Lime (45 calorieën, 11 gram suiker) en Very Hibiscus (60 calorieën, 12 gram suiker) zijn in verhouding zo slecht nog niet.

View post on Instagram
 

7. Espresso Frappuccino Light Blended Coffee
Calorieën: 80

Terug naar de veelbesproken Frappuccino’s. Laten we hiermee afsluiten! De meest ‘bewuste’ keuze is de Espresso Frappuccino Light Blended Coffee. Waarom? Met 80 calorieën (en 16 gram suiker) scoort deze toch net iets beter dan de Strawberry Shortcake Frappuccino bijvoorbeeld.

Lees ook:

Bron