News

Na het lezen van dit artikel wil je nooit meer onder de zonnebank

Kijk, niemand hoeft je nog te vertellen dat onder de zonnebank gaan niet het beste idee voor je huid is. Sterker nog, er zijn inmiddels verschillende manieren om bruin te worden zonder zon (of straling)! Toch kiezen sommige mensen nog steeds voor de zonnebank, alhoewel… Na het lezen van dit horrorverhaal denk je daar wel twee keer over na. Promise.

Even de warmte opzoeken en tegelijkertijd een kleurtje opdoen… Mensen springen regelmatig onder de zonnebank. Op de Girlscene redactie zijn we er geen voorstander van, maar laten we deze discussie vooral even in het midden laten. Voor de mensen die wél onder de zonnebank gaan is er namelijk verschrikkelijk nieuws: experts waarschuwen er namelijk voor dat je onder de zonnebank soa’s kunt oplopen.

Het gaat hier onder andere om herpes, genitale wratten en bacteriële infecties. Zo is herpes bijvoorbeeld overdraagbaar door huidcontact en kun je het alleen al oplopen door onder de zonnebank te gaan waar iemand met herpes onder heeft gelegen. Het schijnt dat het licht namelijk de bacteriën niet (compleet) doodt, waardoor er dus daadwerkelijk mensen zijn die na een bezoek aan de zonnebank met klachten naar de huisarts gaan. Hierdoor denk je waarschijnlijk wel even na voordat je weer een afspraak maakt… Toch maar aan de zelfbruiner dan?

Lees ook:

Bron
Beeld: iStock

Must reads 👀