Beauty

Dit is het geheim voor een stralende huid zonder puistjes

Redactie

Natuurlijk, net op de dag dat je een date hebt word je wakker met een mega krater op je voorhoofd. Arghh, stopt het dan nooit?! Je kast staat vol met lotions, serums, crèmes en cleansers tegen puistjes en acne. Ze beloven een stralende en gezonde huid, maar niets lijkt te helpen. Wij hebben dé tip gevonden voor een perfecte huid. En het beste? Het is helemaal gratis!

Sommige mensen zijn van nature #blessed met een stralende huid zonder puistjes of acne. Anderen moeten iets meer moeite doen om goed voor de dag te komen. Gezichtsverzorging is helaas wel aan de prijzige kant. Zeker als je last hebt van puistjes en onzuiverheden. Heb jij geen zin om honderden euro’s te besteden aan gezichtsproducten, maar wil je wel wakker worden met een stralende huid? Dan hebben wij de perfecte tips voor jou. En het kost je helemaal niets!

#1 Was je handen
We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: was je handen. Niet alleen is het belangrijk om je handen te wassen nadat je naar het toilet bent geweest, ook de rest van de dag moet je regelmatig je handen wassen. Je handen zijn magneten voor bacteriën en zijn constant met van alles in aanraking. Om nog maar te zwijgen over je telefoon… Of je het nu wilt of niet, onbewust raak je gedurende de dag toch vaak je gezicht aan. Op deze manier worden de bacteriën van je handen verspreid naar je gezicht. Dit kan de oorzaak zijn voor een onrustige huid. Tip: stop altijd een antibacteriële gel in je tas zodat je bacteriën de baas blijft.

#2 Gebruik zeezout
Is het al te laat en heb je last van een mega puist? Zeezout kan dé oplossing zijn. Het zeezout werkt antibacterieel en helpt de poriën te verkleinen. Maak een mengsel van wat zeezout en water en breng dit aan met een wattenstaafje (dus niet met je handen!) op de puist. Laat dit ongeveer een kwartier zitten en je ziet dat de puist minder is geworden. Je kunt ook een ijsklontje gebruiken om te zorgen dat de puist minder wordt. Wikkel een ijsklontje in een schone doek en dep het voorzichtig tegen de puist.

View post on Instagram
 

#3 Slaap op je rug
Het beste medicijn voor een stralende huid is slaap. Toch weten we dat het moeilijk is om acht uur per nacht te slapen, wij geven de schuld aan Netflix. 😉 Je huid verbetert ook door op je rug te slapen. Slaap je altijd op je rechterzij? Dan is de kans groot dat je op je rechterwang ook meer last hebt van puistjes. Bacteriën hopen zich namelijk op in je kussen en ’s nachts kom je hier dus constant mee in aanraking. Het is daarom belangrijk om vaak je kussensloop te verschonen. Denk aan eens per week. Daarnaast veroorzaakt het slapen met je gezicht op het kussen ook voor meer rimpels. Slapen op onze rug it is!

#4 Maak een masker 
Je maakt zelf heel eenvoudig een peel off masker voor een stralende huid. Je hebt alleen wat limoensap, water en bakpoeder nodig. Meng ongeveer twee theelepels bakpoeder samen met wat water en het sap van één limoen. Laat dit tien minuten intrekken en spoel het hierna af met lauw water. Dit geeft je een instant stralende huid.

#5 Sport
We moeten er toch echt aan geloven… Beweging helpt namelijk voor een stralende en gezonde huid. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen boven de 40 jaar die drie keer per week sporten een gelijke huid hadden met iemand van ongeveer 25 jaar. Wauw, als dat geen goede motivatie is om te sporten?! Daarnaast helpt sporten ook om het bloed beter te laten stromen en geeft het een natuurlijke glow aan de huid. Dat wordt dus een abonnement afsluiten bij de plaatselijke sportschool… PS: na het sporten wel meteen douchen om acne te voorkomen.

 

Must reads 👀