Beauty

14 vieze beautydingen die wij allemaal stiekem doen

Redactie

Stiekem betrappen wij onszelf er allemaal weleens op, we doen iets waarvan we eigenlijk vinden dat het super smerig is… Maar we doen het toch! Daar zijn we natuurlijk niet trots op, laat staan dat we het delen met de rest van de wereld. Are you guilty? Vandaag onthult Girlscene de meest vieze beautydingen dingen die wij allemaal weleens doen. Ja, ook jij… Geef maar toe!

1. Je scheermesje niet vaak genoeg vervangen
Hier wachten we allemaal te lang mee, zó lang totdat hij bot is en je je been ermee hebt opengehaald. Auw… Waarom zijn die dingen dan ook zo duur!? Zo vaak moet je ze eigenlijk vervangen.

2. Je haarborstel nooit schoonmaken
Moet dat dan? Veel mensen denken dat wanneer ze af en toe het haar uit de borstel halen meer dan voldoende is, maar vergeten dat een borstel een bron van bacteriën kan zijn.


via GIPHY

3. Je tandenborstel niet op tijd vervangen
Als we het over borstels hebben, pakken we ook gelijk de tandenborstel even mee. Vervang jij je tandenborstel pas nadat de haren helemaal uit elkaar staan? Ai… Wanneer de eerste slijtage symptomen ontstaan kun je je tandenborstel beter meteen in de prullenbak gooien, want je tandenborstel reinigt vanaf dan al niet meer optimaal je gebit.

4. Bh’s niet vaak genoeg wassen
Soms wassen we een bh één keer in de twee dagen, een andere keer twee weken lang niet. Oeps…

5. Trots staren naar de neusstrip die je net van je neus hebt getrokken
Wow, dit is echt top spul!

6. Je make-upkwasten te weinig wassen
Dit is zo’n klusje waar je eigenlijk nooit zin in hebt en dus tja, dan wordt het nog weleens overgeslagen…

7. Je eyeliner corrigeren met spuug
Shit, je wing zit scheef… Snel een wattenstaafje in je mond om het te corrigeren, voordat het is opgedroogd! 

8. Je huid niet scrubben na het (zelf)bruinen
Ja, hallo! Anders gaat m’n kleurtje er toch veel sneller af?

9. Je lippenbalsem delen met andere mensen
Je haalt je lippenbalsem tevoorschijn en er zijn gelijk drie vriendinnen die vragen ‘Oeh, mag ik ook een beetje?’ Het is de normaalste zaak van de wereld, zolang je maar niet aan al die bacteriën denkt…


via GIPHY

10. Je make-up véél te lang bewaren
Je vindt een oogschaduw die je vroeger van je zakgeld hebt gekocht terug, hallo nostalgie! Je krijgt het natuurlijk niet over je hart om deze weg te gooien, en zo zijn er nog 9483 andere excuses waarom jij make-up te lang bewaart.

11. Make-up van de vorige dag ophouden
Oeps, je wordt wakker met je make-up van gisteren er nog op. Je kijkt in de spiegel en het zit eigenlijk nog prima! Ach, dat scheelt toch weer een hoop werk!

12. Oude mascara’s bewaren
Oude, bijna lege mascara’s standaard bewaren, we kennen allemaal wel zo’n vriendin. Maar wist je dat je eigenlijk elke drie maanden een nieuwe mascara moet kopen? Anders loop je een groter risico op ooginfecties.


via GIPHY

13. Het laatse beetje van je favoriete product bewaren voor dat ene speciale moment
Het laatste beetje blijft onder in die pot zitten en je kijkt er niet meer naar om. De volgende keer dat je het potje openmaakt, is het waarschijnlijk bedorven, dus maak het nou maar gewoon op!

14. Je haar iets te lang niet wassen
Knot op je hoofd en niemand die het ziet, toch? Met deze hacks wordt jouw haar veel minder snel vet.

Beeld: iStock

Must reads 👀