Lifestyle

Heftig verhaal: Ik heb fibromyalgie

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: een meisje met fibromyalgie.

Ik heb altijd al een kwetsbaar lichaam gehad, vaak pijn en blessures. Maar toen ik een jaar of dertien was werd het steeds erger, op een gegeven moment kon ik bijna niet meer lopen van de pijn in mijn knieën. Daarvoor was ik al gestopt met sporten, omdat het gewoon niet meer ging. Ik liep al jaren bij de fysiotherapeut, maar zij zei dat het misschien slim was om langs de dokter te gaan omdat ik steeds op andere plekken blessures en pijn had. De huisarts heeft mij weer doorverwezen naar het reumacentrum en daar hebben ze vastgesteld dat ik fibromyalgie heb. Fibromyalgie is een niet-gewrichtsgebonden ziektebeeld. Kenmerken zijn spierpijn en pijnlijk punten verspreid over het lichaam. De spierpijn wordt heviger na inactiviteit, overbelasting of blootstelling aan kou. Het is een vorm van reuma waarbij je op verschillende plekken pijn hebt, bij mij voornamelijk in mijn rug en knieën.

Er zijn geen medicijnen tegen fibromyalgie, wel kun je pijnstillers slikken maar nu heb ik de pech dat veel pijnstillers geen effect hebben. Naast pijn in mijn knieën en rug heb ik ook bijna dagelijks hoofdpijn, dat vind ik eigenlijk nog wel het vervelendste, daardoor mis ik veel op school. Ik zit nu in 4 VWO en ik hoop dat mijn hoofdpijn afneemt zodat ik niet meer zoveel van school hoef te missen en rustig over kan gaan naar de volgende klas. Ondertussen gaat het met de pijn in mijn knieën steeds beter, ik sport weer langzaamaan en heb veel oefeningen van de fysiotherapeut om mijn spieren soepeler te maken. 

Wil jij ook graag jouw heftige verhaal delen op Girlscene? Stuur dan een mail met jouw verhaal naar info@girlscene.nl onder vermelding van: ‘Heftig verhaal of Leven met’.

Lees ook:

Must reads 👀