Lifestyle

Dit zijn de smerigste studentenkeukens van Nederland!

Een keuken waarbij je schoenzolen blijven plakken aan de grond? Yak! Normaal deel je liever geen foto van je vieze studentenkeuken, maar vandaag heb je een heel goede reden om dat wel te doen. Qmusic is namelijk op zoek naar de smerigste studentenkeuken van Nederland! Kan jullie keuken wel een grote schoonmaak gebruiken? Lees snel verder hoe jij dit kan winnen!

Oke, hou je vast. Als je net je ontbijt aan het eten bent kan je dit artikel misschien beter even skippen. Bij dezen: je bent gewaarschuwd ;-). Vandaag showen wij de eerste drie studentenkeukens die gereageerd hebben via de oproep van Qmusic en kans maken op een compleet schoonmaakteam! Lijkt jullie keuken ook meer op een vuilnisbelt dan op een plek waar jij je favoriete maaltje kookt? Geen paniek! Onderaan dit artikel lees jij hoe je mee kan doen én kans maakt op een schoonmaakteam in jouw keuken!

Keuken 1

“Samen met mijn studiegenoot en vriendin ben ik in augustus in dit studentenhuis gaan wonen. Wij wisten dat de keuken erg vies was, maar niet zó ranzig. Wij ontdekten dat niet alleen wij gebruik maken van de keuken, maar ook muizen. In onze keuken wil je het liefst niks aanraken. Je komt met je pan naar beneden, je kookt en je gaat weer snel naar je eigen kamer. Daarom zijn wij maar handig geworden met het koken in de magnetron die op onze kamers staan. Ook liggen er nog vieze borden en pannen van vorige bewoners in de keuken. De koelkast gaat niet meer open en durven wij ook niet meer open te doen, wie weet wat daar in leeft…. Wij hopen dat jullie ons kunnen redden!”

Keuken 2

“Omdat we sinds een paar weken wat extra huisdieren (lees: muizen) hebben, die we niet hadden uitgenodigd. We hebben wel een huiskat, maar die is liever lui dan moe en te dik om een muis te vangen. Zoals je ziet zit de prullenbak regelmatig overvol, niemand die dan nog zin heeft om de zak te vervangen. Er blijven complete maaltijden in de gootsteen liggen of pannen, soms een paar dagen, en achter de fornuizen en de koelkasten wil je liever niet kijken. Laten we het maar niet over de vloer hebben… Een grote schoonmaak staat al maanden op de planning, maar dit komt maar niet van de grond want iedereen is erg druk met zijn of haar studie. Met deze grote schoonmaak hopen we dat het weer netjes wordt, net als toen we hier voor het eerst kwamen wonen.”

Keuken 3

“Als je ons studentenhuis binnenstapt, ga je terug in de tijd. Onze schitterende keuken met een aanrecht waar je rugpijn van krijgt is voorzien van een nog mooier keukenblad met allemaal kleine steentjes. Precies, een keuken uit de jaren 60 dus. Als je onze keuken alleen zou zien, zou je verwachten dat we allemaal hipsters zijn. Hoewel onze keuken er op het oog misschien niet verschrikkelijk vies uit ziet, wil ik niet weten wat er zich al die jaren aan bacteriën heeft opgebouwd tussen de steentjes. Bovendien was onze keukenvloer ooit geel. Momenteel meer zwart, na al die jaren is hij gewoon niet meer schoon te krijgen, ondanks ons wekelijkse schoonmaakrooster. Dus alsjeblieft kom ons helpen, want zo redden we het niet lang meer.”

Woon jij ook in een huis met een keuken waar je liever niet over naar huis schrijft of ken jij iemand wiens keuken wel een schoonmaakbeurt kan gebruiken? Meld jezelf of iemand anders aan via deze link en wie weet staat Qmusic binnenkort bij jou voor de deur en win jij een schoonmaakteam!

Lees ook: