Lifestyle

Dit zijn de 11 grootste digitale angsten van onze generatie

Zonder telefoon de deur uit? Hell no! Tegenwoordig hebben wij iPads en smartphones in ons hart gesloten, wij zijn onafscheidelijk. Google Maps en WhatsApp zijn ondenkbaar in ons leven. Girlscene zet de 11 grootste angsten uit onze digitale generatie voor je op een rijtje en je gaat ze sowieso vreselijk vinden. Lees snel verder om erachter te komen welke angsten het zijn…

1. Geen Wi-Fi signaal
Oh shit, de avond zelf erachter komen dat je een deadline hebt is natuurlijk nooit fijn. Het is een strijd tegen de klok en je voelt dat je deze gaat winnen. Noooooo! Op het moment van inleveren valt de WiFi uit. Are you kidding me?!

2. Telefoon kwijt
Iedereen heeft dit gevoel vast gehad. Het gevoel van een hartverzakking op het moment dat je erachter komt dat je telefoon kwijt is. Het zit niet meer in je broekzak en je hebt je tas al twee keer overhoop gehaald… Nee hè, in je gedachten denk je al aan al die leuke foto’s die je kwijt bent. Lang leve ‘Zoek mijn iPhone’. Negen van de tien keer blijkt ‘ie gewoon in je jaszak te zitten en was alle stress voor niets. Gelukkig!

3. Telefoon in de wc
Iedereen heeft wel zo’n vriendin die het voor elkaar krijgt haar telefoon in de wc te laten vallen. Misschien heb jij het zelf ook weleens meegemaakt? Je wilt gaan plassen en doet je broek naar benenden. Plons! Even vergeten dat je telefoon in je achterzak zat… Nu maar hopen dat de persoon voor je wel heeft doorgespoeld. Iek!

4. Geen mobiel bereik
Je verwacht een belangrijk telefoontje, maar opeens blijkt je bereik weg te zijn. Wist je dat er zelfs aan naam voor deze angst is? Namelijk nomophonia: je bent dan extreem bang om onbereikbaar te zijn.

5. Het welbekende ‘laad icoontje’
Volgens mij herkennen wij dit allemaal wel. De zandloper of het welbekende regenboogbolletje voor Apple gebruikers. Voor de ongeduldige mensen onder ons is dit echt ware nachtmerrie en wanneer het allemaal nét iets te lang duurt gooi je het liefst je laptop uit het raam. Zucht… Wij krijgen al de kriebels als we eraan denken.

6. Je batterijpercentage is onder 10%
Huh?! Is je batterij nu al leeg? Het je bent nog niet eens halverwege de dag! Je krijgt langzaam spijt dat je de hele weg Spotify hebt geluisterd… Hoe kom je die laatste drie uur les door zonder je telefoon?

7. Koffie over laptop
Je bent als een gek op je laptop aan het tikken, want dat essay moet vandaag nog de deur uit. Je ogen vallen langzaam dicht… Oké, wakker blijven, tijd voor koffie! Achteraf het slechte idee ooit, nu alles over je laptop heen ligt. 

8. Accuproblemen
Met liefde slepen wij onze laptop inclusief oplader overal mee naartoe, maar het dunne kabeltje is helaas niet overal tegen bestemd. Hij breekt af, brandt door of werkt niet meer… Zeg maar dag tegen je halve maandsalaris en het paar schoenen dat je op het oog had en hallo tegen je nieuwe oplader! Waarom zijn die toch zo duur?

9. Prullenmand legen
Eens in de zoveel tijd is het nodig, je laptop wordt traag en je besluit je een digitale schoonmaakbeurt te houden. Van films die je allang gezien hebt tot foto’s die drie keer op je laptop staan. Hup, weg ermee! Nu je toch zo lekker aan het opschonen bent, gelijk ook maar even die prullenmand leegmaken. Oh oh, waar heb nou je map met schooldocumenten heen verplaatst? Toch niet…

10. Internetbundel op
Halverwege de maand krijg je een smsje van je provider waarin staat dat je bundel bijna op is. Nee, dit is gewoon nooit een goed moment. Nog vijftien dagen met vertraagd internet… Foto’s van je vrienden laden is geen optie meer, maar gelukkig weet je uit ervaring precies waar alle WiFi-spots te vinden zijn.

11. Broekzakbellen
Ook dit heeft vast iedereen meegemaakt. Vergeten je telefoon op vergrendelen te  zetten… Gênant! Vooral als je opa vervolgens terugbelt en jij hem moet uitleggen dat je écht niet tegen hem aan het praten was en daarom van die gekke antwoorden op zijn vragen gaf.

Lees ook:

Must reads 👀